BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.400,28
HABER /  GÜNCEL

BOŞANMADI diye katletti

Trabzon'daki aile dehşetinin kurbanları toprağa verilirken, baba o geceyi anlattı.

Abone ol Trabzon'un Sürmene ilçesindeki baba katliamının kurbanları toprağa verildi. Eşi ve altı çocuğunu öldüren baba Hasan Danışmaz, "olay gecesi eşi ile boşanmıyor diye tartıştıklarını" söyledi.

Katil zanlısı olarak gözaltına alınan baba Danışmaz'ın sorgusu sürüyor.
Sorgusunda, çocuklarını, özellikle de erkek çocuklarından Emrullah'ı çok sevdiğini belirten Danışmaz'ın, ''Emrullah da öldü mü?'' diye sorduğu belirtildi.

Çelişkili ifadeler veren Danışmaz'ın, olay gecesi eşi Hashatun Danışmaz'a açtığı boşanma davası nedeniyle evde tartışma yaşandığını, sonrasını hatırlamadığını söyledi.

"ÇOCUKLARIM" DİYE AĞLAMIŞ

Dün saklandığı boş bir eve düzenlenen operasyonla yakalanan Hasan Danışmaz'ın, Özel Harekat timleri ve jandarma ekiplerini görünce,
ellerini kaldırıp ''Teslim oluyorum'' dedikten sonra üst araması yapılırken, ''Çocuklarım'' diye ağlamaya başladığı öğrenildi.

Yakalandığı sırada üzerinde silah bulunmayan Danışmaz'ın, ''Silah nerede?'' diye sorulduğunda, önce olay yerinde bıraktığını, daha sonra yakalandığı evin yakınındaki dereye attığını söylediği, ancak tabancanın burada bulunamaması üzerine, tabancayı sakladığı çalılıktan getirerek jandarmaya teslim ettiği öğrenildi.

DEHŞET KURBANLARI GÖMÜLDÜ

Baba dehşetinin kurbanları ise Araklı'da toprağa verildi. Hasan Danışmaz'ın eşi Hashatun Danışmaz için ailesi ayrı cenaze töreni düzenledi. Talihsiz anne çocuklarından ayrı olarak toprağa verildi.

Cenaze törenine, Danışmaz'ın babası Şevket, kardeşleri Piribey, Yaşar ve Ahmet Danışmaz ile yakınları ve köy halkı katıldı. Tören sırasında Danışmaz'ın kardeşleri sinir krizleri geçirdi.

Hashatun Danışmaz, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından, babası Şevket Danışmaz'ın evinin yanındaki tarlada açılan mezara defnedildi.

KIZIM HİÇ ANLATMADI

Şevket Danışmaz, gazetecilerin soruları üzerine, yaşanan bu olay için hiçbir sebep bulunmadığını belirterek, ''Kızım yanıma gelir giderdi. Hasan'ın ailesiyle neler yaşadığını bilemiyorum. Hasan cezaevindeyken kızım gelirdi, parasını verirdik, ekmeğini verirdik. Dövüldüğüne dair bize herhangi bir şey söylemedi. Biz cezaevine girdiğinden beri damadımla biraz uzaktık'' diye konuştu.

Cenazelerin defniyle ilgili iki ailenin anlaştığını ifade eden Danışmaz,
''Kızımı buraya defnediyoruz. Çocuklar babalarının ailesi tarafından defnedilecek. Biz onları da defnetmek isterdik. Ancak istedik, vermediler'' dedi.

ÇOCUKLAR BABA MEZARLIĞINA

Babaları Hasan Danışmaz tarafından tabancayla vurularak öldürülen Hasan (8), Emrullah (14), Havva (10), Nurten (4), Melek (20) ve Coşkun Danışmaz (18) için de Hasan Danışmaz'ın baba evinin bahçesinde tören düzenlendi.

Cenaze törenine, çocukların dayıları, okul arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, çocukların okul arkadaşları ile yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Çocukların cenazeleri, ikindi vakti kılınan namazın ardından Danışmaz
ailesine ait mezarlıkta toprağa verildi.