BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon üç Guinness rekoruna imza attı

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi dokuz gün süreyle Trabzon'un yeni kahramanlarına ev sahipliği yaptı.

Abone ol

Forum'da yer alan Guinness rekor denemelerine Trabzonlular büyük ilgi gösterdi.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 'Dünyanın En Büyük Kağıt Peçete Kutusu', 'En Hızlı Kolbastı' ve 'Dünyanın En Büyük Ebru'su ile toplam üç Guinness rekoruna imza attı.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezlerini dolaşarak Türkiye'nin farklı şehirlerindeki ziyaretçilerden büyük ilgi gören Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri 28 Mayıs-06 Haziran tarihleri arasında Trabzon'da Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleşti. Rekor denemelerinin ilk gününde 'En Uzun Burunlu' Mehmet Özyürek tanıtıldı ve dünyanın en büyük kağıt peçete kutusu Guinness yetkilileri tarafından tescil edildi.

Ayrıca 'Dünyanın En Büyük Ebru Rekoru' kırıldı. Kanuni Anadolu Lisesi'nden 110 öğrencinin gerçekleştirdiği 45 metrekarelik ebru çalışması Trabzonlulardan büyük ilgi gördü.

EN HIZLI KOLBASTI REKORUNU 320 ADIMLA ADEM ATEŞ KIRDI

Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri kapsamında 5 Haziran tarihinde 'En Hızlı Kolbastı Dansı' rekor denemesi gerçekleştirildi. Denemeye katılanlar arasından en hızlı kolbastı dansını sergileyen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Karadeniz Uşakları Dans Topluluğu üyesi Adem Ateş dakikada 320 adımla gerçekleştirdiği Kolbastı dansı ile Guinness rekorunu kırdı.

HAMSİ AYIKLAMA VE EN UZUN HORON DENEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Guinness Rekor Denemeleri Büyük Finali'nde ise 6 Haziran tarihinde Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki Hamsi Temizleme rekor denemesi ve ardından En Uzun Horon denemesi gerçekleştirildi. Yarışmacı Bektaş Özdemir tarafından yaklaşık 14 bin 327 adet hamsi 8 saatte ayıklandı; daha sonra hamsiler pişirilerek balık-ekmek partisi yapıldı. Aynı gün 100 kişinin katılımıyla, 5 dakika süreyle senkronize biçimde durmaksızın 'En Uzun Horon' rekoru denemesi de yapıldı. Rekor denemeleri Şeyda Subaşı Gemici (Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Türkiye Hakemi) gözetiminde gerçekleştirildi.

Daha önce İstanbul'da 'En Fazla Öpücük', Kapadokya'da 'Dünyanın En Büyük Çömleği', Denizli'de 'Dünyanın En Büyük Bornozu', Aydın'da ise 'En Yüksek Katılımlı Zeybek Oyunu' rekorlarını gerçekleştirerek Türkiye'nin Guinness datasına girmesini sağlayan rekor denemeleri aynı zamanda eğlenceli etkinliklere de sahne oldu. Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezleri'nin düzenlediği Guinness Dünya Rekorları Türkiye Denemeleri gittikleri her kentin adını tüm dünyaya duyurmayı hedefliyor.