BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenimahalle'de sokaklar yıkanıyor

Yenimahalle Belediyesi Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilçenin tüm sokaklarında temizlik seferberliği başlattı.

Abone ol

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Özevler Mahallesi ve Çarşı Caddesi'ni gezerek temizlik çalışmalarını yerinde izledi. Vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi ve çözüm yollarını yine vatandaşla bulmaya çalıştı.

İlçe sınırlarında hiçbir olumsuzluğa geçit verilmeyeceğinin altını çizen Yaşar, "Yenimahalle yaşanılabilir bir ilçe olacak. Bunu yaptığımız tüm hizmetlerle göstereceğiz. Doğal hayatın korunması ve vatandaşlarımızın daha temiz bir Yenimahalle'de yaşaması için elimizden ne geliyorsa
yapacağız" dedi.

Çevreye karşı duyarlı olunması gerekildiğinin altını çizen Fethi Yaşar, "Günümüz dünyasında çevre kirliği gün geçtikçe atmaktadır. Gerekli önlemler alınmazsa ve hemen harekete geçmediğimiz takdirde dünya elimizden kayıp gidecektir.

Bu nedenle çevre etkinliklerine sahip çıkmalıyız, çevre için tüm dünya el ele vermeliyiz. Gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılabilir dünya bırakabilmek için herkes önce kendi evinin önünden başlayarak temizlik çalışmalarımızın sonuç vermesi için bizlere destek olmalıdır. Bu
çalışmalara da Başkentten başlayarak öncülük etmeliyiz" dedi.

50 kişilik ekiple sabahın erken saatlerinde çalışmalarına başlayan Yenimahalle Belediyesi Temizlik Ekipleri, önce yıkama araçları ile koku ve kötü görüntü oluşturan konteynırları ardından da, süpürge aracı sokakları ve kaldırımları köpüklü suyla temizledi. Boş kamu arsalarının yabani otlarını da unutmayan ekipler Yenimahalle'nin çehresini değiştirmek için gece gündüz çalışıyor.