BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  GÜNCEL

Toprağa gömülü cenin şok yarattı!

Adana'da Denizli Mahallesi'ndeki bir parkta oynayan çocuklar toprağa gömülü halde cenin buldu.

Abone ol

Adana'da Denizli Mahallesi'ndeki bir parkta oynayan çocuklar toprağa gömülü halde cenin buldu.

Çevredekiler, 155 Polis İmdat'ı arayarak durumu bildirdi. Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tabip ceninin bulunduğu parka gitti, cenini bulanların bilgisine başvurdu. 3 aylık olduğu belirlenen erkek cenin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Gayri meşru ilişki sonucu hamile kalmış bir kadının düşürüp toprağa gömdüğü sanılan ceninle ilgili soruşturma başlatıldı. 

TECAVÜZDEN BÖYLE KURTULDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

SAMSUN'da aynı işyerinde çalıştığı 15 yaşındaki S.Ö.'yü kaçırıp ormanlık alana götüren 24 yaşındaki Abdullah Y., genç kızı elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istediği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Tutuklu yargılanan Y., genç kızı taciz etmediğini ileri sürerek, "Ben onu kaçırmadım. O benimle konuşmak istedi. Birlikte ormanlık alana gittik. Daha sonra ben yorgunluktan uyumuşum. Uyandığımda kendisini yoktu" dedi. S.Ö. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Kavak İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda, bir kiremit fabrikasında işçi olarak çalışan Abdullah Y., mesai arkadaşı olan S.Ö. ile akşam saatlerinde sigara içmek için dışarıya çıktı. İddiaya göre genç kıza, "Sana bir şey diyeceğim" diyerek birlikte ormanlığa doğru yürüyen Y., daha sonra S.Ö.'yü ölümle tehdit ederek zorla kaçırdı. Gece geç saatlere kadar yürüdükten sonra ormanın içinde ateş yakan Abdullah Y., genç kıza sarılarak önce elle taciz etti. Ardından da cinsel ilişkiye girmek istedi. Ancak S.Ö. karşı koyarak buna izin vermedi. Bir süre daha tacizlerine devam eden Abdullah Y., sabaha karşı uyudu. Bunu fırsat bilen S.Ö. de kaçarak polise gidip şikayetçi oldu.

Yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Abdullah Y., cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Savunmasında kendisinin suçsuz olduğunu dile getiren sanık, "Aynı işyerinde çalışıyorduk. Bir akşam üzeri sigara içmek için dışarıya çıktık. Benimle konuşmak istediğini söyleyerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ne kadar yürüdüğümüzü bilmiyorum. Daha sonra ben yorgunluktan uyuya kalmışım. Sabah olunca uyandım. Ancak o yanımda yoktu. Ona elimi bile sürmedim" dedi.

Duruşmaya şehir dışında olduğu için katılmayan S.Ö. ise, talimatla alınan ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Sigara içmek için fabrikanın dışına çıktık. Arka tarafı ormanlıktı. Sana bir şey diyeceğim diyerek ormanlık alana doğru yürümeye başladık. Ormanın içine girince (Seni kimselere yar etmem. Benim olacaksın) diyerek beni sürüklemeye başladı. Direnince de beni ölümle tehdit etti. Uzun bir süre yürüdükten sonra bir yerde durduk. Odun toplayıp ateş yaktı. Daha sonra da bana sarıldı. Elle taciz edip cinsel ilişkiye girmek istedi. Karşı koyduğum için başarılı olmadı. Bir süre sonra uyuyunca ben de kaçtım" diye konuştu.

Mahkeme, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan randevu alınmasına karar verip, sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

 8 AYLIK EŞİNİ 8 YERİNDEN BIÇAKLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, kocasının 8 yerinden bıçakladığı 8 aylık hamile kadının sezaryenle alınan bebeğinin topuğunda bıçak darbesi sonucu kesik oluştuğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Cenk Ali Ö. ile 8 aylık hamile eşi Tuba Ö. kalfa olarak çalıştıkları Köseköy Mahallesi'ndeki eczanede ailevi nedenlerden dolayı tartışmaya yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Cenk Ali Ö. eşini vücudunun değişik yerlerinden 8 kez bıçakladı. 

Ağır yaralanan Tuba Ö, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Tuba Ö'nün bebeği sezaryenle alındı. 2 kilo 900 gram doğan erkek bebeğin topuğunda, bıçak darbeleri sonucu 2 santimlik kesik oluştuğu tespit edildi.

Sağlık durumu iyi olduğu bildirilen bebek, plastik cerrahi doktorlarınca kesiğe dikiş atıldıktan sonra yeni doğan bakım ünitesine kaldırıldı. Anne Tuba Ö'nün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 

Bu arada, olayın ardından kaçan Cenk Ali Ö, Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

ESKİ SEVGİLİSİLİSİNİN BEBEĞİNE BABALIK DAVASI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

 

[PAGE]

Altı aylık hamile tekstil mühendisi genç kadına, evlendikten 3 ay sonra eski sevgilisi, “Karnındaki bebek benim” diyerek babalık davası açtı

Beyoğlu 1. Aile Mahkemesi ilginç bir babalık davasına sahne oluyor. İddiaya göre teksil mühendisi P.P.Ç. adlı genç kadın, yıllar önce birlikte olup ayrıldığı U.Ç. ile yeniden bir araya geldi ve geçen 13 Ocak günü evlendi.Ancak şu an 6 aylık hamile olan 34 yaşındaki kadının, bir dönem aşk yaşadığı pazarlama yöneticisi 39 yaşındaki S.B., mahkemeye başvurarak genç kadının karnındaki bebeğin kendisinden olduğunu öne sürdu. Babalık davası açan S.B., bebeğe DNA testi yapılmasını istedi. 'BABASI SENSİN DEDİ' S.B., Beyoğlu 1. Aile Mahkemesi'ne açtığı davasında, 2007 yılından bu yana birlikte olduğu P.P.Ç.'nin, 6 ay önce kendisine hamile olduğunu söyleyerek, "Babası sensin" dediğini öne sürdü.

S.B. "Bebeğin babasının ben olduğumu gerek sözlü, gerekse telefonuma attığı mesajlarla belirtti. Benimle evlenmek istediğini söyledi. Ama sonra kayıplara karıştı ve telefon numarasını değiştirdi. Sonra 13 Ocak 2011'de U.Ç. ile evlendiğini öğrendim. Karnındaki bebeğin benden olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bebeğin kimden olduğunun kesinlik kazanması için DNA testi yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Davanın duruşmasına üç aylık eşiyle birlikte gelen anne adayı tekstil mühendisi ise, S.B. ile karşılıklı birçok davaları olduğunu anlatarak, "Kendisiyle geçmişte bir arkadaşlığımız oldu. Ayrıldıktan sonra sürekli takip etti, telefon ve e-maillerle rahatsız etti. Savcılıklara çeşitli iftiralarla hakkımda şikâyet dilekçeleri verdi.

Haksız icra davası açarak arabama, ev eşyalarıma ve bankadaki mevduatıma icra getirtti. Evlendiğimi ve hamile olduğumu öğrenince de eşimle aramı bozmak amacıyla babalık davası açmıştır" diye konuştu. Bebeğin babasının eşi olduğunu ve bu durumdan gerek kendisinin gerekse eşinin şüphesi olmadığını belirten P.P.Ç. mahkemeye bir dilekçe vererek davanın reddini istedi.

'DNA'YI BEN İSTERİM'

P.P.Ç. "Medeni Kanun'un 285. Maddesi'ne göre evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak 300 gün içinde doğan çocuğun babası kocadır. Evlilik içinde doğan çocuk için babalık davası açılmaz. Çocuk ile baba arasındaki soybağının mahkemece belirlenmesini ana ve çocuk isteyebilir" dedi. Duruşma sonunda mahkeme, genç kadının İzmir Karşıyaka'da yaşaması nedeniyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı, İzmir Aile Mahkemesi'ne gönderdi.

HEM KENDİ YAKALANDI HEM ARKADAŞLARINI YAKALATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ADANA’da bir marketin kepenklerini kilidi keserek açıp, soymak isteyen 25 yaşındaki Ş.S., suçüstü yakalandı. Ş.S., polislerin yanında arkadaşlarını arayarak, "Nerdesiniz? Yanınıza geleceğim" diyerek yerlerini öğrenip, suç ortakları 29 yaşındaki K.O. ve 19 yaşındaki T.E.’yi de yakalattı.

Reşatbey Mahallesi'nde Sait Kılıç'a ait marketin kepenklerinin kilitlerini keserek soymaya çalışan 3 şüpheliyi görenler, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ile karakol ekiplerini fark eden 3 arkadaş, hırsızlığı gerçekleştiremeden kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonrasında Ş.S. yakalandı. Kelepçelenen Ş.S., yakalanmamış gibi davranarak cep telefonundan arkadaşlarını arayıp, "Nerdesiniz? Yanınıza geleceğim" diye konuştu. Ş.S., yerlerini öğrendiği arkadaşlarının yanına polislerle gidip, onların da yakalanmasını sağladı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Ş.S.'nin 17, T.E.'nin 13, K.O.'nun 6 hırsızlık suçundan polis kaydı olduğu belirtildi. Suçlarını itiraf eden şüpheliler, 'Hırsızlığa teşebbüs' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

12 SAAT SONRA ÖLÜM HABERİ GEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, 12 saat süreyle kendisinden haber alınamayan salça fabrikasının satın alma görevlisi, şarampole devrilen minibüsünde ölü bulundu. 

Alınan bilgiye göre, Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan salça fabrikasında satın alma görevlisi olarak çalışan Nuri Pekin (28), dün mal alımı yapmak için 34 GP 6990 plakalı minibüs ile Bursa'ya hareket etti.

Çalışma arkadaşları Nuri Pekin'e uzun süre ulaşamayınca, durumu fabrika yönetimi ve Balıkesir'deki babası Hacı Dursun Pekin'e bildirdiler. Bu arada, polis ekipleri ve Pekin'in çalışma arkadaşları da arama çalışması başlattı. Pekin'in arkadaşları, minibüsü 12 saat sonra Bursa-İzmir karayolunun 55. kilometresinde şarampole devrilerek, bataklığa dönüşen su birikintisinin içine saplanmış halde buldular.

Bölgeye sevk edilen polis ve 112 Acil ekipleri, Nuri Pekin'in olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Evli ve yeni çocuk sahibi olduğu öğrenilen Pekin'in cesedi, Karacabey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Minibüs ise vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.