BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.525,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Erdoğan'a yıldızlı cevap

Başbakan Erdoğan'ın 'Yıldızları hiç saymadım' sözlerine CHP'li Gürsel Tekin'in cevabı sert oldu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Yıldızları hiç saymadım'' sözlerini eleştirerek, ''12 Haziran günü halkımız Başbakan'a yıldızları saydıracak'' ifadesini kullandı.

Tekin, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'den dönerken yaptığı açıklamaları hatırlattı.  Başbakan'ın, ''Ben hiç yıldızları saymadım'' dediğini anımsatan, Tekin, şunları kaydetti:

HALKIN YUMRUĞUYLA YILDIZLARI SAYACAK

''Olabilir, ama her şeyin bir ilki vardır. 12 Haziran günü halkımız Başbakan'a yıldızları saydıracak. Sayın Erdoğan, 'Bu dönemden sonra, bir dönem mola vereceğiz, sonrasında devam edeceğiz. Bakarsınız mola hoşumuza gider dönmeyiz' diye de konuşmuş.
Benden hatırlatması, Sayın Başbakan'ın gidişi olur, dönüşü olmaz. Çünkü, sandıktan çıkacak halkın yumruğuyla yıldızlar sayacak olan Başbakan'ı biz de emekliye sevk edip tatile göndereceğiz. Öyle bir dönem dinlenip dönerim diye düşünmesin, biliyoruz ki, AKP emeklilere kamuda çalışmayı yasaklamıştı, biz de onun tatilini uzatacağız. Ama, mola döneminde yargı yakasına yapışır mı yapışmaz mı bilemem... İyi düşünsün.''

YOLSUZLUKTA USTALIK DÖNEMİNDELER

Başbakan Erdoğan'ın, ''çıraklık ve kalfalık dönemlerini geçerek ustalık dönemlerine geldiklerini'' söylediğini de anımsatan Tekin, ''Ne diyeyim, Allah milletimizi, devletimizi korusun. Çıraklık döneminde yolsuzlukları arşa ulaşan AKP'nin ustalık dönemine geldiğini duymak gerçekten endişe verici...'' ifadelerini kullandı.