BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.433,74
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Topçu, geleneği sürdürdü

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bayram namazını, eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarının bulunduğu Tacettin Dergahı'ndaki camide kıldı.

Abone ol

Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Topçu, daha sonra eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını ziyaret etti.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Topçu, Türk milletinin ve İslam aleminin Kurban Kayramı'nı kutladı.

Bayramların, birlik, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine işaret eden Topçu, ''Allah siyasilerimize bayramların ruhuna göre hareket etmeyi nasip etsin. Şu usul ve üslupsuzluk, bayram münasebetiyle ortadan kalksın'' temennisinde bulundu.

Topçu, sel felaketinin ardından Pakistan'a yardım faaliyetleri kapsamında 5 köy yapmaya karar verdiklerini belirterek, yaptırılan evlerin anahtar teslimini yapmak üzere bugün 9 kişilik bir heyetle Pakistan'a hareket edeceklerini bildirdi.

Pakistan'da afetin yaralarının henüz sarılmadığını vurgulayan Topçu, şöyle konuştu:

''Pakistan'da Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti, Türk Kızılayı, Diyanet İşleri ve diğer sivil yardım kuruluşları çok muazzam çalışmalar yapıyor ama yeterli değil. Batı, burada da çifte standart uyguladı ve El-Kaide, Taliban gerekçesiyle yardımlarda yeterince insani davranmadı. Neticede iş başa düşüyor demektir bu.

Camiamız, Pakistan için ciddi bir kampanya başlatmıştı. Avrupa Türk Birliğimizin 70 bin avroya yakın bir katkıda bulunması, Yazıcıoğlu'nun eşleri hanımefendinin başkanlığında kurulan komisyonda 40 bin TL'nin toplanması, bir ay gibi kısa sürede bizim Pakistan'da Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nün anahtar teslimini yapma noktasına gelmemize vesile oldu.''

Yalçın Topçu, başlattıkları 5 TL'lik mesaj gönderme kampanyasına katılanların sayısının da 20 bine ulaştığını bildirerek, bunun 100 bine ulaşması halinde her biri 5500 dolar olan evlerden daha fazla sayıda yapılabileceğini vurguladı.

Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nün yanı sıra, Aliya İzzetbegoviç, Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Şamil ve Ahmet Yesevi'nin adını verecekleri 4 köyün daha temelini atacaklarını bildirdi.

Hazineden yardım alan siyasi partilerin yetkililerine de seslenen Topçu, onların da parti olarak Pakistan'a yardım etmeleri çağrısında bulundu. Topçu, ''Bir garip Büyük Birlik Partisi bunu kendi camiasının, iyi insanların 5'er liralık katkılarıyla beceriyorsa, diğer partilerimiz, bunun daha ötesine geçebilirler'' diye konuştu.