BIST 10.903
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.506,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden KCK sanıklarına destek

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Kürtçe savunma talebini reddeden mahkemeyi eleştirdi.

Abone ol

Geçen hafta Diyarbakır ve Şanlıurfa'da çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal'dan Kürtçe açılımı geldi.

KCK davasında sanıkların Kürtçe savunma talebini kabul etmeyen mahkemenin tutumunu eleştiren Soysal, "Kürtçe Türkiye'nin zenginliklerinden biridir. Yurttaşlarımızın kendilerini anadillerinde savunma haklarını ellerinden alamayız" dedi.

KÜRTÇE'YE KATKI YAPMALI

Taraf Gazetesi yazarı Melih Altınok'a konuşan Soysal şunları söyledi:

"Savunma hakkı her yurttaşın hakkıdır. Bir yurttaşımız kendisini nasıl ifade edebiliyorsa savunmasını öyle yapabilir. Güneydoğu'da kendisini mahkemelerde Kürtçe savunan insanlarımız var.Bu da gayet doğal. Türk diline yapıldığı gibi Kürtçe'nin zenginleşmesi için de katkı yapılmalıdır."

CHP'nin ilgili komisyonlarının Kürt sorunu üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Soysal,y önümüzdeki tdönemde partinin, Kürt sorununda önemli birn politika değişikliğine gideceğinin sinyallerini verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretine atıfta bulunan Soysal şöyle konuştu: "Komisyonlarımızın çalışmaları Parti Meclisi ve MYK'da ele alınıp kamuoyuna açıklanacak. Ülkemizdre bir Kürt sorunu var. Bu bir realitedir. Bunu reddetmek mümkün değil. Seyirci de kalamayız. Kuşkusuz ki bugüne kadar ki politikalarımızda birtakım değişiklikler olacak. Bu değişiklikler olacak. Bu değişiklikler yalnızca ekonomik içerikte değil,  politik alanda da olacak. Ayrıntıları öinümüzdeki dönemde kamuoyuyla paylaşacağız."