BIST 10.151
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.458,35
HABER /  GÜNCEL

Topbaş tasarrufa çağırdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, biraz daha dikkat etti!

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların ''ciddi'' su tasarrufu yaptığını, ancak tasarrufta henüz yeterli boyuta gelinemediğini belirterek, ''Özellikle İstanbullulardan tekrar rica ediyorum; biraz daha dikkat edilsin, biraz daha tasarrufa gitmemiz lazım. Tasarrufta yüzde 25'leri bulmamız bizim için çok önemli'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, ''Kasım ayına kadar su sıkıntısı yok açıklaması yaptınız. Konuyu biraz daha açar mısınız?'' sorusu üzerine, ''Hedefimiz bu. Şu anda su rezervimiz yüzde 29'larda. Maalesef havanın çok sıcak geçmesi nedeniyle günlük su buharlaşması, neredeyse İstanbul'daki tasarruf miktarını geçiyor. Sıcaklığın fazla oluşu nedeniyle yoğun bir buharlaşma var. Günde 400 bin metre küpü bulmakta ve bu çok ciddi bir sıkıntı'' diye konuştu.

YAĞMUR DUASI

Bir gazetecinin ''İstanbulluları yağmur duasına davet ediyor musunuz?'' sorusu üzerine de Topbaş, ''Mutlaka herkes herşeyi deniyordur. Dua edenler de vardır. Ona inanıyoruz. Bizim başarılı olmamıza dua edenler, kentimizin başta deprem olmak üzere her türlü felaketten, sıkıntılardan, afetlerden kurtulmasına dua edenler olduğu gibi, bereketlenmesine de dua edenler vardır'' diye konuştu.