BIST 10.139
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.386,05
HABER /  DÜNYA

DTPli başkana hapis

Beytüşşebap'ın DTP'li Belediye Başkanı Faik Dursun 1 yıl 5 ay hapse mahkum oldu

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin DTP'li Belediye Başkanı Faik Dursun, Kaymakam ve Emniyet Amiri'ne hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Beytüşşebap Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanan Dursun hazır bulundu. Tanık olarak dinlenen Emin Bal, Hıdır Ataman ve Özgür Ulaş, Belediye Başkanı Dursun'nun yaptığı basın açıklamasını dinlediklerini fakat hakaret içeren sözlerini duymadıklarını söylediler.

Sanık Faik Dursun ise yaptığı savunmasında, kimseye hakaret etmediğini, gazetecilerin basın toplantısında kendisine soru sorduğunu ve bu soruları yanıtladığını söyledi. Dursun, ''Haksız yere hakkımda dava açıldığını düşünüyorum. Ben kimseye hakaret etmedim. Şikayetçi olduğunu söyleyen Kaymakam Güngör Yıldırım, mahkemeye gelip herhangi bir beyanda bulunmamıştır. Bulunmuş ise de bizim haberimiz yoktur. Mağdurum, asıl haksızlığın bana yapıldığını düşünüyorum'' dedi.

Savunmasından sonra son sözü sorulan Dursun, beraatını istedi. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanığın 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve cezanın ertelenmemesine karar verdi.