BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Bosque ulusal dava oldu

Beşiktaş, CAS'ın verdiği karar sonrası girişimlerini sürdüreceğini açıkladı.

Abone ol

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Haklı olduğumuz bu hukuki mücadele, ulusal bir dava haline dönüşmüştür. Bu nedenle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik başta olmak üzere tüm kulüplerimizi, spor kamuoyunu ve medyamızı Beşiktaş'ın yanında yer almaya davet ediyoruz” denildi.

Del Bosque konusunda FIFA nezdinde bir kez daha girişimde bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi:
“FIFA'nın uyuşmazlıkla ilgili olarak izlemiş olduğu prosedür kapsamında ve bugüne kadar gerek CAS, gerekse İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde tüm hukuki girişimlerimiz yapılmış, haklılığımız ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu aşamadan sonra da bahse konu uyuşmazlık ve uyuşmazlığın neticeleri sadece Beşiktaş'ı ilgilendirmemektedir. Beşiktaş'ın sonuna kadar haklı olduğu bu konu, artık Beşiktaş'ın değil, Türkiye'nin davasıdır. Herkesin ve tüm spor kamuoyunun konuyu böyle algılaması, yorumlaması ve yaklaşması gerektiği düşüncesindeyiz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası yargı kararlarına saygılı, 104 yıldır temiz mazisi olan Beşiktaş'ın, bu konudaki haklılığını ortaya koyma mücadelemizin devam edeceğini ve kulübümüzün tüm haklarının sonuna kadar takipçisi olma kararlılığını, kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”

Bu arada, Beşiktaş Kulübü'nün Vicente Del Bosque ile ilgili FIFA'ya yaptığı başvurunun Türkçe tam metni de açıklamada yer aldı.