BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Topbaş, o işçinin oğluna kız isteyecek

Kadir Topbaş, Avcılar'da metrobüs bağlantı yolu söküm işlemleri sırasında beton bloğun çökmesi sonucu ölen işçisinin oğluna kız isteyecek

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyazıt Meydanı'nda bu yıl 31'incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışına katıldı. Topbaş açılış sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"BU KIZ İSTEME İŞLEMİNİ BİZ YAPACAĞIZ"

Topbaş, Avcılar'da metrobüs bağlantı yolu söküm işlemleri sırasında beton bloğun çökmesi sonrasında bir süre ara verilen Avcılar - Beylikdüzü metrobüs hattı yolculu deneme seferlerinin başladığını belirtti.

Topbaş, " Bugün sabah itibariyle yaptığımız toplantıda Genel Müdürümüz ve Genel Sekreterimizle bir değerlendirme yaptık. Bugün saat 11.00 itibariyle seferler başladı; şu anda yolcu taşınıyor. Deneme sürüşleri tarzında seferler devam ediyor. Şu anda bir problem yok " dedi. Kadir Topbaş, Avcılar'da meydana gelen kazada beton bloğun altında kalarak hayatını kaybeden işçi Yakup Kavak'a yardım edeceklerini de belirtti. Topbaş, " Tabii ki bir sıkıntı yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Kendisi iki gün sonra oğluna kız istemeye gidecekmiş. Bizi oldukça duygulandırdı. İnşallah bu kız isteme işlemini biz yapacağız. Hatta bütün düğününü de üstlenmeyi düşünüyorum. Hatta ailenin başka mağduriyetler yaşamaması adına bazı başka destekler de vereceğiz .Ölen kardeşimizi geri getirmemiz mümkün değil. Bu mübarek ayda ailesine biraz destek olalım istiyoruz " diye konuştu.

Ölen işçinin ailesine nasıl bir destek verecekleri sorusuna da yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " Tazminat yasal olarak devam edecek. Savcılık soruşturmasını yapıyor. Kendisinin bu kaza veya ölüm sebebiyle ortaya çıkan tazminatları bakidir onu alacaklar " dedi.

"Kız istemeye ben kendim gitmek istiyorum " diyen Topbaş, " Nişanını, düğününü, ihtiyacını ve eşyasını da karşılamayı şahsen düşünüyorum " diye konuştu.