BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.400,31
HABER /  GÜNCEL

Topbaş ihaleden memnun

Topbaş seçim yılı olmasına rağmen dünyadaki gayrimenkul satışlarıyla aynı başarı düzeyiyle sonuçlandığını söyledi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Levent'teki İETT Garajı arazisinde yerin altında 3 katın ticari alan olarak kullanılabileceğini söyledi.

Topbaş, arazinin açık artırmayla satıldığı ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ihalenin, Türkiye'de seçim yılı olmasına rağmen dünyadaki gayrimenkul satışlarıyla hemen hemen aynı başarı düzeyiyle sonuçlandığını vurguladı.

İstanbul'da bu boyutta başka arazi bulunmadığını ve alanın çok karlı olduğunu belirten Topbaş, ihaleyi Sama Dubai'nin kazanmasının küresel sermayenin İstanbul'a gelişinin iyi bir örneği olduğunu söyledi. Bu arazide hayata geçirilecek projenin istihdama da önemli katkıda bulunacağını kaydeden Topbaş, arazinin yer altı emsali ile ilgili sorular üzerine, İstanbul'da ciddi anlamda otopark sorunu olduğunu, ihtiyaç duyulan 160 bin otopark inşaatının bir kısmına başlandığını ifade etti.

Topbaş, zemin üstü emsal oranlarına ilişkin sorular üzerine ise arazinin zemin üstünde 3 emsal olduğunu, dolayısıyla alanın metre kare büyüklüğü kadar bir inşaatın yerin üstünde yapılabileceğini ve inşaat alanına göre de katların artabileceğini kaydetti. Arazide yerin altında istenildiği kadar gidilebileceğini belirten Topbaş, ''Ancak yerin altında 3 kat ticari alan olarak kullanılabilir. Bu, tamamen alan şirketin inisiyatifinde olan bir konu'' diye konuştu.