BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ sağlamlığını böyle kanıtladı

Kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı son değerlendirmeyle TOKİ, uluslararası arenada farkını ortaya koydu

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) küresel ve ulusal ölçekli notunu yükseltti.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Moody's Investors Service, dün TOKİ'nin küresel ve ulusal ölçekli ihraççı derecelendirmelerini "Ba2/A3.tr"den "Ba1/A1.tr"ye yükseltti. TOKİ'nin derecelendirme görünümü de ülkenin derecelendirme görünümüne uyumlu olarak pozitif olarak teyit edildi.

Moody's, TOKİ'nin derecelendirmelerinin yükseltilmesinin, kurumun kamu statüsü ve hükümetin konut politikalarının uygulanmasındaki stratejik rolü göz önüne alındığında, doğrudan doğruya ulusal derecelendirmedeki yükseltmenin sonucu olduğunu bildirdi.

POZİTİF MALİ SONUÇLAR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu ayrıca, TOKİ'nin önemli aktif genişlemesi ve mali borcunun sınırlı olmasıyla pozitif mali sonuçlar kaydettiğini vurguladı. Moody's, TOKİ'nin mali durumunu bozmaksızın, istikrarlı bir yasal çerçeve içerisinde merkezi hükümetin sürekli desteği ve gözetiminde, büyük yatırım programının uygulanmasını etkin şekilde yönetmesinin beklediğini ifade etti.

Moody's'in açıklaması Türk hükümetinin tahvil derecelendirmesini, olumlu görünümle birlikte Ba2'den Ba1'e yükseltmesinin ardından geldi. Moody's, Türkiye'nin ülke derecesindeki olumlu gelişmenin, yakın finansal ilişki içinde olduğu kamu kuruluşları üzerinde de doğrudan etki yaptığına dikkati çekti.

TOKİ İÇİN OLUMLU SONUÇLARA YOL AÇABİLİR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, "Türkiye'nin ülke altı derecelendirmesindeki olumlu görünüm, Türkiye'nin ülke derecesindeki olumlu görünümü yansıtıyor. Türkiye'nin ülke derecesindeki yükseltme TOKİ için olumlu sonuçlara yol açabilir" ifadesini kullandı.