BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Nazif Okumuş Ufuk Uras'ı böyle sıkıştırdı

"Moğolistan'da yaşayan Mogol'dur" diyen Ufuk Uras ile eski MHP'li vekil Nazif Okumuş arasında ilginç bir tartışma yaşandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- A Haber'de yayınlanan Sevilay Yükselir’in sunduğu ''% 100 Siyaset'' programına bu hafta terör sorununu masaya yatırıldı. 

Etnik köken ve millet tarifi üzerine yapılan konuşmalara Ufuk Uras'ın sözleri ve Nazif Okumuş'un cevabı damgasını vurdu.

Şu anda EDP partisinde siyaset yapan Uras'ın "Moğolistan'da yaşayana Moğol denecek başka türlü düşünmek yanlış olur" sözleri polemiğin fitilini ateşledi. Eski MHP'li vekil Okumuş'un cevabı gecikmedi:

"SÖZÜNÜ HAYATTA UNUTMAYACAĞIM"

"Bu sözünüzü hayatta unutmayacağım. Bak size başkanım dedim. O kadar önemli bir laf söylediniz ki. İşte doğaçlama. Bu sizsiniz. İçinizden geldiğiniz zaman, Moğolistan'da doğduğun zaman Moğol oluyorsun Türkiye'de doğduğun zaman Türk olmuyorsun. Sizi tebrik ederim. Biz de bunu anlatıyoruz. Hani Türk'tü, Kürt'tü, hani Laz'dı Çerkez'di. "

MİLLİYETİ SEVMENİN BAROMETRESİ

Okumuş'un bu sözlerine Uras, "Herkesin kendi kimliği ve kültürüyle yaşamasını savunuyoruz. Ben milliyetimi seviyorum dediğinizde milliyeti sevmenin barometresi ne? Bu topluma yaptığınız katkı" diye cevap verdi.

Çok kültürlü çok kimlikli mozayiğin Türkiye'nin esas gerçeği olduğunu belirten Uras, tek tipleştirmek istendiğinde maraz çıktığını savundu.