BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  GÜNCEL

Artık ışığa çıkabiliyor

Antalya'da 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk deynekleriye yürüyebilen Musa Gök sağlık durumu hakkında şunları söyledi

Abone ol

Antalya'da 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen, aynı hastalık nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden ve gözünün ışıkta aşırı derecede sulanması ve ağrı vermesi nedeniyle hayatını karanlık bir odada geçiren 29 yaşındaki Musa Gök, Anadolu Ajansı'nın haberinin ardından AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin desteğiyle ameliyat oldu.Aksu ilçesi'nde yaşayan Fahri-Arife Gök çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen ve yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığından dolayı gözünün aşırı derecede sulanması ve ağrı vermesi nedeniyle ışığa çıkamayan Musa Gök'e, Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberin ardından yardım eli uzatıldı.

ŞİMDİ RAHATLIKLA BALKONDA OTURABİLECEĞİM

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin desteğiyle özel bir hastanede ameliyat olan Musa Gök, hastaneden taburcu oldu. Gök, evlerinin sağlıksız olması nedeniyle amcasının evinde dinleniyor.

Musa Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat olması için yardım eden hayırseverlere teşekkür ederek, ''Ameliyat olmadan önce karanlık bir odadan dışarı çıkamıyordum. Şimdi rahatlıkla balkonda oturabileceğim'' dedi.

Ameliyat olmadan önce diğer gözünü de kaybetmekten korktuğunu dile getiren Gök, ''Hayırseverlerin yardımıyla ameliyatım oldum. Biraz sancı olsa da genel olarak iyiyim. Artık ağrısız, acısız bir hayat istiyorum'' diye konuştu.

Gök, ailesiyle Aksu ilçesinde dededen kalma tek odalı bir evde yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Fakat ev sağlıklı bir yer değil. Enfeksiyon kapma riskim çok yüksek. Evimiz rutubetli, kaldığım yatağım rahat değil. Bu nedenle ameliyat olduktan sonra evime gidemedim. Geçici olarak kent merkezindeki amcamın evinde istirahat ediyorum. Bundan dolayı buruk bir sevinç yaşıyorum. Hayallerimi evimde gerçekleştirmek istiyorum. Evimin sağlıklı bir konuma getirilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyorum.''

Musa Gök'ün annesi Arife Gök de oğlunun enfeksiyon kapma riskine karşı amcasının evinde misafir olduklarını dile getirerek, kendi evlerinin oğlunun sağlığı için uygun olmadığını kaydetti.

Antalya'da yaşayan Musa Gök'e 13 yaşındayken, boğazında ve ayaklarında şişme ve şiddetli ağrı şikayeti ile gittiği Serik Devlet Hastanesi'nde ''İltihaplı romatizma'' teşhisi konulmuştu. Teşhisin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Gök, tedaviden sonuç alınamaması nedeniyle koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebilir hale gelmişti.

Yaşadığı hastalık nedeniyle eğitimini ilköğretim döneminde bırakmak zorunda kalan Gök, vücudundaki iltihap nedeniyle 8 yıl önce de sağ gözünün görme yetisini kaybetmişti. Gök, ışığa çıktığında sağ gözünün aşırı derecede sulanma ve ağrı yapması nedeniyle hayatını karanlık bir odada geçiriyordu.

Gök'ün sol gözünü de kaybetmemesi için olması gereken ameliyat için 7 bin 500 lira istenmiş ve ailede bu parayı karşılayamamıştı. Anadolu Ajansı'nın haberinin ardından AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Gök'ün ameliyat olması için gerekli maddi desteği vereceğini açıklamıştı.