BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ konut yapmak için talep bekliyor

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte, yetkileri artırılan TOKİ, yeni projeler için vatandaşların talebini bekliyor

Abone ol

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde talep olması durumunda Siirt'te 700 konut yapılacağını söyledi.

TOKİ'nin il merkezinde daha önceki yıllarda uygun fiyatlara arsa aldığını belirten Demirkıran, TOKİ'nin konut yapması için mesleki kuruluşların bu konuda öncülük etmeleri gerektiğini söyledi. 

İSTEK OLMASI HALİNDE TOKİ KONUT YAPACAK

Yaklaşık 700 civarında konutun yapılabileceği bir arazi olduğunu anlatan Demirkıran, şöyle konuştu: "TOKİ yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde yeterli talep olması halinde, konut yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Konuyu, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ve birliğin diğer yöneticilerine anlattık. Onlardan bu konuyu üyelerine duyurarak, talep durumunu belirlemelerini istedik. İstek olması halinde TOKİ'nin konut yapmasını sağlayacağız. Esnaftan yeterli talep olmaması halinde, diğer mesleki kuruluşların taleplerini göz önünde bulunduracağız. Amacımız özellikle, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı uygun şartlarla konut sahibi yapmaktır."