BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ Düzce kura ile dağıtıldı

Düzce'de 38'i engelliler için yaptırılan toplam 240 adet dairenin hak sahipliği için noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti.

Abone ol

Düzce'de yaptırılan toplam 240 adet dairenin hak sahipliği için noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti.

Çamköy'de yaşayan ve maddi durumu yeterli olmayan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacı ile TOKİ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü iş birliği ile 38'i engellilere olmak üzere toplam 240 konut yapıldı. 2+1 şeklinde yapılan konutların sahiplerini bulması için 5. Noterliği huzurunda kura çekimi yapıldı.

18 Temmuz Spor Salonu'nda yapılan kura çekimine, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Özdağ, hak sahipleri ve misafirler katıldı.

VALİ: KONUTLAR BOYNUMUZUN BORCUYDU

Vali Adnan Yılmaz, vatandaşlara yeni yuvalarının hayırlı olmasını dileyerek, “Her zaman her şeyin en güzeline layıksınız. 10 ay önce göreve başladığımda Çamköy Konutları meselesi önüme geldi. Bu konutları hak sahiplerine teslim etmek boynumuzun borcuydu. Şu anda borcumuzu ödüyoruz. Evladım ne olacak diye düşünmeden sizler bundan sonra çok daha fazla güzelliklerle karşı karşıya kalacaksınız. Hepinize tekrar hayırlı olsun” dedi.

''BUGÜNÜ BEKLİYORDUK''

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2,5 yıl önce verdikleri sözü tuttuklarını belirterek, “Uzun zamandır hep beraber bu günü bekliyoruz. Sizinle yaklaşık 2 buçuk yıl önce yaptığımız toplantıda, 'Kendinize ait bir ev olsun ister misiniz?' diye sorduk. Siz de evet diyerek ev istediğinizi söylediniz. Şimdi evlerinizi veriyoruz. Bundan sonra doğacak çocuklarınızla ağız tadı içerisinde mutlu bir şekilde yaşayacaksınız.” şeklinde konuştu.

TOKİ'YE 831 MİLYON LİRA

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Özdağ ise,“ Genel Müdürlüğümüz 2013 yılında 12 milyarlık bütçesi ile en çok ödenek alan müdürlük olmuş ve çalışmalarına hız vermiştir. Türkiye genelinde 1+1 ve 2+1 olmak üzere 40 bin konut yapımı için çalışmalarımız başladı. Bu konutlardan 14 bin tanesini teslim ettik. Bunun için TOKİ'ye 831 milyon lira ödenek aktardık. Vatandaşlarımız dönemsel artış olmadan 150 lira taksitle 270 ayda ev sahibi olacaklar. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

KURA ÇEKİMİ

Konuşmaların ardından Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve protokol üyeleri 5. Noter huzurunda kura çekimine başladılar. İsimleri okunan vatandaşlar heyecan içinde dairelerinin belirlenmesi için beklediler. Yapılan ikinci kurada da daireler belirlenerek vatandaşlara teslim edildi. Ev sahibi olan vatandaşlar oldukça mutlu olduklarını söylediler.