BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Nurol Park yatırımcısına kazandıracak

Nurol Park'ta konutlar günde yüzde 1 prim yapıyor. Proje bittiğinde yatırımcısına yüzde 100 kazandıracak

Abone ol

Bir ayda 500 konut sattıklarını söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Nurol Park'ta konutlar günde yüzde 1 prim yapıyor. Proje bittiğinde yatırımcısına yüzde 100 kazandıracak" dedi.

600 milyon dolarlık yatırımı devam eden Nurol GYO, Basın Ekspres Yolu üzerindeki eski Hürriyet Medya Towers'ın yerinde inşaata başladığı Nurol Park'ta 1 ayda 500'ün üzerinde satış yaptı. Satışların son sürat devam ettiğinin altını çizen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, son dönemde yaşanan olayların satış ofislerini ziyaret etme sayılarına yansımadığını söyledi. Günde 80 görüşme yapıldığını aktaran Aykaç, ilgiden memnun olduklarını belirtti. Aykaç, "Yaşanan olaylarla birlikte, negatif yönde yansıma tüm sektörlerde olabilir. İnsanlar çocuk yapmayı erteliyorlar, gayet tabi konut almayı da erteleyebilirler. Fakat bizim projemizde bu günlerde bile satışlarımız devam ediyor" diye konuştu.

'Sat-Yap'çılar etkilenir

Bu tarz negatif olayların gayrimenkul sektöründe en çok 'sat-yap'çıları etkileyeceğini söyleyen Aykaç, "Bazı firmalar finansmanını tamamen önce satıp sonra yaparak sağlıyor. Bu sistem sadece bugünlerde değil, her zaman sıkıntı yaratabilecek bir sistem olduğu için bir an önce düzenlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Maketten satış sistemine bitirme garantili sigorta sistemi getirilmesinin gerekli olduğunun altını çizen Aykaç, "Eskiden daha fazla mağduriyet vardı. Şimdi insanlar güvendikleri firmaları tercih ediyorlar. 2-3 yıl sonra teslim edilecek bir şey satıyoruz. Tüketicinin yasal bir garantisi ve güvencesi olması lazım. Bence bu garantiyi verecek firmaların maketten satış yapmaları gerekiyor" dedi.

2016'da tamamlanacak

Nurol Park'ta 'loft', 'rezidans' ve 'tower' olmak üzere üç farklı konseptte ihtiyaca uygun metrekarelerde bin 118 konut bulunuyor. Projede konutların yanı sıra 24 bin metrekare açık hava yaşam vadisinde 70'e yakın kafe ve mağaza, ayrıca 20 bin metrekare alana sahip ofis bloku ve otel yer alıyor. Projenin 2016'da tamamlanması planlanıyor.

Mütekabiliyetin 'M'sini görmedik

Kısa süre önce satışa çıkmasına rağmen yabancı ilgisinin de hayli yoğun olduğunun altını çizen Aykaç, Türki Cumhuriyeti vatandaşlarına satış yaptıklarını söyledi. Aykaç, "Mütekabiliyet Yasası'nın M'sini henüz görmedik. O kadar büyük bir pasta ki. Yasa daha yeni oturuyor. Bir yıl oturum izni az, bence iki yıl olmalı. O zaman satışlar çok daha fazla olacak" dedi. Yabancıya konut satışından daha güzel ihracat olamayacağının da altını çizen Aykaç, "Yurtdışına ürün satıyorsunuz ve ürün burada kalıyor. Ama ihracat gibi parayı getiriyor. Ayrıca ürün burada olduğu için sahibi buraya gelip para harcıyor. Bunun kadar güzel bir gelir getirici model olamaz" diye konuştu.

Yatırımcısına yüzde 100 kazandıracak

Nurol Park'ta 200 binden satışa çıkan konutların 340 bin TL'ye yükseldiğini söyleyen Musa Aykaç, projenin günde yüzde 1 prim yaptığını söyledi. Aykaç, "Yatırımcısına yüzde 100 kazandıracak. 3 yıl sonra Basın Ekspres'te her şey değişecek. Sadece proje değil bulunduğu lokasyonunda değerlenmesi çok önemli" diye konuştu.

İnsanlar 'Sektörde sıkıntı olmasın' diye dua etmeli

Gayrimenkul alıcılarının son dönemde yaşanan batık firmalar yüzünden tedirgin olduğunu belirten Musa Aykaç, "Bir projenin yüzde 98'i bitmiş olsun, geri kalan yüzde 2'lik kısım bile insanları mağdur etmeye yeterlidir" dedi. Akıllı insanların sektörde hiçbir sıkıntı yaşanmaması için dua ediyor olmaları gerektiğini belirten Aykaç, "Orta ya da büyük fark etmez bir şirketin zora girmesi bütün sektörü etkiler. Büyük firmalardan birine bir zeval olsa sektör birkaç yıl kendine gelemez" diye konuştu. Nurol Park'a yatırımcılar tarafından toplu satış talepleri geldiğini belirten Aykaç, projede her gün toplu satış performansı gösterdikleri için, şu anda bu taleplere sıcak bakmadıklarının da altını çizdi.