BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  DÜNYA

Mahmutlar’da tahliye sevinci

Antalya’nın Alanya ilçesinde, aralarında Mahmutlar Belediye Başkanı’nın da bulunduğu 13’ü tutuklu 42 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşm...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde, aralarında Mahmutlar Belediye Başkanı’nın da bulunduğu 13’ü tutuklu 42 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında 13 sanık tahliye edildi. Başkan Çelik, cezaevi çıkışında sevinç gösterileriyle karşılandı.
Mahmutlar Belediyesi’ne 25 Şubat günü düzenlenen "Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" operasyonu kapsamında aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik’in de bulunduğu 13’ü tutuklu 42 sanık Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu yargılanan Belediye Başkanı Çelik, Suat Gülseven, Sabri Avcı, Sezai Karaduman, Emre Özbaşaran, Mehmet Avcı, Selçuk Cebeci, Turgut Dingil, Hasan Çelik, Fatih Nerman, Serkan Saroğlu, Hasan Barçın ile tutuksuz yargılanan 28 kişi hazır bulundu.
Tutuklu sanıkların savunmalarıyla başlayan duruşmada konuşan Başkan Çelik, "İddianamede hazırlanan birçok konuyu ne duydum ne de gördüm" dedi. Çelik, belediye başkanı olarak olumlu olumsuz görüşmelerinin olduğunu ve telefonunun 24 saat açık olduğunu belirtti. Çelik’in Avukatı Adnan Özeren de, Mahmutlar Blediyesi’ne denetim yapılmadığını sadece dinlenme tape kayıtlarıyla hareket edildiğini ileri sürdü. Özeren, şartların oluşmadığı halde teknik takibin yapıldığını ve hukuka aykırı gerçekleşen bu durumda Çelik’in mahkemenin uygun gördüğü şekilde tahliye edilmesinin uygun olacağını söyledi.
Sabah saat 10.00’da başlayan duruşmaya, 13 tutuklu sanık ile iki tutuksuz sanığın savunmasının ardından ara karar verildi. Saat 21.00’e kadar süren duruşmada mahkeme heyeti verdiği ara kararda 13 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Mahkemenin sona ermesinin ardından tahliye edilen sanıklara sarılan yakınları, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Adliye binasından ayrılan yüzlerce sanık yakını sanıkların tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na akın etti. Burada toplanan yüzlerce sanık yakını, başkan ve beraberindeki 12 kişinin çıkmasını davul zurna ve havai fişekler eşliğinde bekledi. Belediye Başkanı Çelik ve beraberindekilerin cezaevi yolunda omuz omuza görülmesi sonrası sanık yakınları sevinç içerisinde sevdikleriyle kucaklaştı. Eşi ve ailesiyle buluşan Başkan Ali Çelik de, yaptığı açıklamada, "Adalete güvenim sonsuz ve yerini buldu. Çok mutluyum" dedi.
Duruşmaya bugün tutuksuz yargılananların savunmalarının alınmasıyla devam edileceği öğrenildi.

OLAY
Mahmutlar Belediyesinde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan 13 ihbar üzerine, 2011 yılının Kasım ayında başlatılan soruşturma kapsamında İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şubat ayında Alanya, Antalya ve Manavgat’ta 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik ve iki belediye meclis üyesinin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı, 30’a yakın ev ve işyerinde arama yapıldı.
(İHA)