BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ Çeşme Evleri için başvurular başlıyor

TOKİ, 430 dönüm araziye kuracağı bin 584 konut için başvuruları 1 Temmuz'dan itibaren almaya başlayacağını bildirdi.

Abone ol

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Çeşme'de belediyenin yapılmasına tepki gösterdiği 430 dönüm araziye kuracağı bin 584 Konut için başvuruları 1 Temmuz'dan itibaren almaya başlayacağı bildirildi.

Bu çerçevede Çeşme Kaymakamlığı'nın bir başvuru ofisi açarak vatandaşların başvurularını kabul edeceği ifade edildi. 29 Ağustos'a kadar sürecek başvurularda 3+1 daireler için 6 bin, 2+1'ler için ise 4 bin lira ücret alınacağı öğrenildi. AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, "Bu projeden dar gelirli vatandaşlar yararlanacak. Başvuru yapacakların üzerine ev ve Arsa olmayacak. Aylık gelirleri 2 bin 600 liranın altında olacak. En önemlisi ise 5 yıl Çeşme'de oturma şartı aranıyor" dedi.

Soru önergesi verdi

TOKİ'de Çeşme'de ev yapmak için çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun şiddetle karşı çıktığı proje için CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması üzerine TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermiş ve "TOKİ Çeşme'ye toplu konut yapacak mı" diye sormuştu. AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, TOKİ'nin Reisdere mahallesindeki 430 dönümlü araziye bin 584 konut yapacağını ve bununla ilgili başvuruların 1 Temmuz'dan itibaren Kaymakamlık aracılığı ile alınacağını açıkladı. Özen, "Konutlar 3+1 ve 2+1 şeklinde olacak. 3+1'ler için 6 bin, 2+1'ler için 4 bin lira başvuru ücreti alınacak. Bunun için Kaymakamlığımız Ofis kuracak" dedi. Özen, başvuru için belli şartların arandığını belirterek, şu bilgileri aktardı: "Başvuru yapanların üzerinde Arsa ve ev olmayacak. Geliri 2 bin 600 liranın altında olacak. En az 5 yıl Çeşme'de ikamet etme ya da kütüğünün burada olma şartı var. Kim kütüğünü buraya taşıyıp başvuru yaparsa bu geçersiz sayılacak. Kabul edilmeyecek. Dar gelirli vatandaşlarımız bu projeden yararlanacak. Dış cepheleri Çeşme'ye uygun olacak. Binaların yüksekliği zemin artı 3 kat olacak. Ayrıca proje kapsamında iki lise, kreş ve Cami yapılacak. Pazaryeri olacak. En önemlisi de tek bir ağacın olmadığı alan 30 bin zeytin ağacı dikilecek."

Noter huzurunda

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun projeye siyasi açıdan baktığı için karşı çıktığını öne süren Özen, "Orası betonlaşmıyor. Koskoca yarımadada ufak bir nokta ve Çeşme'ye 12 kilometre uzaklıkta. Bundan özellikle işçi, memur ve dar gelirli hemşerilerimiz yararlanacak. Beklenenden fazla başvuru olursa noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Çeşmemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Karşı çıkıyor

TOKİ'nin Çeşme'de yapmayı planladığı ancak tartışma çıkaran toplu konut projesiyle ilgili İmar düzenlemesi geçtiğimiz günlerde askıya çıkmıştı. Projeye ısrarla karşı çıkan Başkan Faik Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada TOKİ'nin planlarına tepki göstererek, "Büyük kentlerde nasıl yasadışı işlerin yapıldığı gettolar oluşmuşsa, TOKİ projesi ile Çeşme'de de aynı sıkıntı yaşanacak. Kuşadası'nın hali ortada. Bir Turizm beldesiyken betonlaştı. Davalar hala devam ediyor. Oysa Çeşme, turizmin parlayan yıldızı. Bu proje gerçekleşirse ilçemiz değer kaybeder. Bu nedenle İmar planına itiraz edeceğiz. Ayrıca planların iptali için dava açacağız" demişti.