BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta 'Hayat Boyu Öğrenme' programı

Tokat'ta başlatılan AB destekli hayat boyu öğrenme programları ile istihdam ve üretime katkı sağlanması amaçlanıyor.

Abone ol

Tokat Meslek Edindirme Kurumları projesi tanıtım ve seminer programı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda yapıldı.

GOÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Karaman, "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Hayat Boyu Öğrenme" programı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Karaman, program sayesinde öncelikle kişisel gelişime katkı sağlanacağını söyledi.

Sermaye ağırlıklı üretim ve istihdamdan, nitelikli emeğe bağlı üretime geçişe önemli katkı sağlanmış olacağını belirten Karaman, "AB ülkelerinin istihdama bakışı; önce insan, sosyal yapı, kişisel gelişim eştir yatırım eştirir istihdam. Gelişmekte olan ülkelerin istihdama bakışı ise önce sermaye eşittir yatırım eşittir yatırım. Programla İŞKUR'a kayıtlı işsiz gençlerimizden, özellikle işsiz kadınlarımıza da gereken öncelik verilere işsiz kursiyerler seçilecektir. Bu gençlerimi yöremizin öncelikli ihtiyaç duyulan meslek dallarında eğitim kurslarına katılacaktır" dedi.

TESOB Başkan Vekili Mustafa Fırtına, 24 adet AB projesi ile eğitime katılarak sertifikalarını alan yüzlerce insanın geleceğe umutla bakmasına, ekonomiye katkılar sağlamasına, tüketici konumdan üretici konuma geçmelerini sağlamasının gururunu yaşadıklarını kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, gelişimin başında eğitim olduğuna dikkat çekerek halkla üniversiteyi birleştiren ve birlikte geleceğe güvenle bakmalarını sağlayarak proje yapanlara teşekkür etti. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'te, "devlet göndersin, biz harcayalım" mantığının yavaş yavaş bittiğini belirterek, "Önce iş birliği, birliktelik, fikir üretme, projenin gerekçelerini ortaya koyma ve belirlenmiş olan formlara uygun olarak proje geliştirme, bu projeleri takip etme, kaynak bulma ve uygulama sürecine geçmiş bulunuyoruz. OKA projeleri kapsamında projeler adeta birbiriyle yarışıyor" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Vali Yılmaz ise proje ile yaşama henüz alışılamadığını söyledi. O nedenle bu projenin örnek proje olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Çünkü bizim tüm yaptığımız işlerde günü birlik yaşıyoruz, planlıyor, uyguluyoruz. Sonucu ne yapıyoruz alamıyoruz. O malum. Ama geçmiş bir yıllık dönem içerisinde gördüğüm hususlardan bir tanesi projeli hayata henüz biz geçemedik. Kalkınma ajansından da proje sayısı açısında en az desteği alan il Tokat oldu.

O nedenle bu tip çalışmaların AB hibelerinden istifade edebilme açısından koordineli yürütülmesini sağlayalım."
Yapılan açılış konuşmalarının ardından "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Hayat Boyu Öğrenme Programının Paydaşlar ve Hibe Kaynakları" konusunda Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişim Merkezi Genel Müdürü Doç. Dr. Kenan Peker, seminer verdi.

Programın ikinci ayağında ise "Kadın Dayanışması Odaklı Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Projesi" sunumu yapıldı.