BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde SAAT 12.03'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Öte yandan aynı dakikalarda Muğla Datça açıklarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi saat 12.03'te Tokat'ın Erbaa ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı. Tokat'ın Erbaa ilçesindeki depremin ardından Datça açıklarında da 3.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi saat 12.03'te Tokat'ın Erbaa ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı. Depremin 14 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklandı.

Amasya Taşova'da da hissedildi

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, AA muhabirine, deprem nedeniyle ilçelerinde olumsuzluk yaşamadıklarını söyledi.

Karagöl, "Küçük bir deprem herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bizlere ulaşan herhangi bir durum yok. Allah beterinden korusun." dedi.

Depremin merkez üssü Erbaa'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Amasya'nın Taşova ilçesinde de sarsıntı hissedildi.

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, ilçede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Datça açıklarında deprem

Öte yandan, saat 12.04'te de Datça açıklarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin oluştuğu derinlik 7.4 kilometre olarak ölçüldü.