BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tokatçı İstanbul'da gerçek oldu!

Başrollerini Kemal Sunal ve Şevket Altuğ'un paylaştığı Tokatçı filminde, Ünal Gürel'in canlandırdığı sahte eroin satın alan mafya babası Karbonat Erol tiplemesi İstanbul'da gerçek oldu.

Abone ol

Sirkeci'de kahvehane işleten, eroin satmaktan sabıkalı 49 yaşındaki Mehmet Akbay ve beraberindeki 3 arkadaşı, Arnavutluk'tan gelen 28 yaşındaki Florian Mançellari'ye 100 bin Euro karşılığında içerisinde un bulunan sözde 10 kilogram eroin sattı.

Memleketine dönünce dolandırıldığını anlayan Florian Mançellari soluğu tekrar Türkiye'de aldı. Mehmet Akbay'ın evinin önündeki buluşmada kavga çıktı. Dolandırılan Florian Mançellari ile 2 arkadaşı gasp edildiklerini öne sürerek şikayetçi oldu ancak eroin alışverişinden bahsetmedi. Gerçek Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ortaya çıktı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı uyuşturucu satışından takipsizlik kararı verdi. Mehmet Akbay ile arkadaşları Selim Özkan, Mustafa Has, Fırat Pamuk'a gasp suçlamasıyla dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamenin detaylarına göre, komedi filminin gerçek hayattaki versiyonu şöyle yaşandı: Florian Mançellari 2011 yılının Aralık ayında eroin satın alıp Avrupa'ya götürmek için İstanbul'da yaşayan Arnavutluk vatandaşı İbrahim Sula'nın yanına geldi.

İbrahim Sula'nın Arnavut asıllı Türk vatandaşı Muhammed Alioğlu ile tanışıklığı vardı. Alioğlu eski bir tanıdığı olduğunu, eroin bulabileceğini söyledi. Başvurduğu kişi eroin satmaktan sabıkası bulunan ‘Dayı' lakaplı Mehmet Akbay'dı. Mehmet Akbay misafirlerini bir kaç gün ağırladı. Ancak bir planı vardı. Florian Mançellari'ye eroin diye un paketlerini satacaktı. Planını, yanına sıkça gelip giden Mustafa Has'a anlattı. Mustafa Has da arkadaşları Selim Özkan ve Fırat Pamuk'tan yardım istedi. 10 kilogram eroin için pazarlıkla belirlenen ücret 100 bin Euro'ydu. Florian Mançellari'nin 70 bin Euro'su vardı. 10 kilogram sözde eroin, 30 bin Euro'su sonra ödenmek koşuluyla 29 Aralık 2011'de İstanbul Otogarı'nda Florian Mançellari'ye teslim edildi.

PAKETLERDEN UN ÇIKINCA TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Florian Mançellari ertesi gün memleketine varınca dolandırıldığını anladı ve 31 Aralık'ta apar topar İstanbul'a döndü. İbrahim Sula ve Muhammed Alioğlu ile buluşup dolandırıldığını anlattı. Muhammed Alioğlu, Mehmet Akbay'ı tekrar arayıp sözde başka bir alıcı için eroin istedi. Mehmet Akbay ısrarlara dayanamayarak kabul etti. Yeni yabancı alıcıya da un paketleri teslim edilecekti. Buluşma Mehmet Akbay'ın evinin bulunduğu İkitelli semtinde olacaktı. Mehmet Akbay olanları Mustafa Has'a anlattı. Mustafa Has 31 Aralık'ta alıcılarla buluşmaya gitti ancak arkadaşları Selim Özkan ve Fırat Pamuk'tan kendi otomobilini takip etmelerini istedi. Mustafa Has'ı Halkalı'da bekleyen alıcılar, daha önce un sattıkları Florian Mançellari ile İbrahim Sula'ydı. Mustafa Has hiçbir şey olmamış gibi aracı Muhammed Alioğlu ile birlikte iki alıcıyı otomobile bindirdi. İkitelli'ye geldiklerinde, Florian Mançellari ve İbrahim Sula yanlarına gelen Mehmet Akbay'a saldırdı. Bu sırada takipte olan Selim Özkan ve Fırat Pamuk da yanlarına geldi. Büyüyen kavga çevredekilerin araya girmesiyle yatıştırıldı. Mehmet Akbay ve beraberindeki 3 kişi olay yerinden ayrıldı.

UYUŞTURUCUYA TAKİPSİZLİK, GASP'A DAVA

Ancak işin içine polis girmişti. Florian Mançellari, İbrahim Sula ve Muhammed Alioğlu gasp edildiklerini söyleyerek şikâyetçi oldu. Polis 3 gün içinde Mehmet Akbay ve beraberindekileri yakaladı. Bu sırada sahte eroin satışı da ortaya çıktı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı eroin satışından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ancak Mehmet Akbay, Mustafa Has, Selim Özkan ve Fırat Pamuk hakkında gasp suçundan fezleke hazırladı. Fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 4 kişiye 16 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.