BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eve gelen tepligat şok etti!

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne gelerek Kirazpınar Mahallesi Taşocakları mevkiinde hazine arazisi üzerine ev yapan 88 aile, Milli Emlak Müdürlüğü’nün gönderdiği 5 ile 30 bin TL arasında kira bedeli ihbarnamesiyle şoke oldu

Abone ol

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’ne bağlı Karaçukur Köyü’nde 1989 yılında meydana gelen heyelanın ardından Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne gelerek Kirazpınar Mahallesi Taşocakları mevkiinde hazine arazisi üzerine ev yapan 88 aile, Milli Emlak Müdürlüğü’nün gönderdiği 5 ile 30 bin TL arasında kira bedeli ihbarnamesiyle şoke oldu.

Dün iftardan sonra ellerinde pankartlarla sokağa dökülerek protesto gösterisi yapan ev sahipleri, 1989 yılında Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Karaçukur Köyü’nde meydana gelen heyelanda evlerini ve topraklarını kaybettiklerini, taşocaklarında çalışmak için Gebze’ye gelerek Kirazpınar Mahallesi’ne yerleşmek zorunda kaldıklarını söyledi. Heyelan bölgesinde TOKİ’nin evler yaptığını ancak kendilerine 60 bin liradan bize satmak istediğini kaydeden mahalleli, "Alma imkanımız yoktu, 23 yıldır buralarda yaşam savaşı veriyoruz. Birer oda ev yapıp başımızı soktuk. Vergimizi verdik. Zaten burada da toz toprak içinde yaşıyoruz" dedi.

5- 30 BİN TL ARASI KİRA BEDELİ

Taşocakları mevkiinde toplam 220 hane bulunduğunu, Milli Emlak Müdürlüğü’nün 57 dönüm hazine arazisinin işgal edilip üzerine ev yaptığı gerekçesiyle 88 aileden 23 yıllık kira bedeli olarak, 5 ile 30 bin lira arasında değişen paralar istediğini belirten semt sakinleri, "Milli Emlak, bize ödemelerin bir ay içinde yapılması gerektiği, yapılmazsa faizi ile alınacağını içeren tebliğatları gönderdi. Biz yiyecek ekmeği zor bulurken, bu parayı nasıl temin ederiz. Evlerimizin elimizden alınması bizim için ölmek demektir" diyerek, bu talepten vazgeçilmesini istedi. Kalabalık daha sonra dağıldı.