BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.413,13
HABER /  EKONOMİ

Tofaş'tan bir ilk daha

Tofaş'ın Bursa fabrikasında, yeni Fiat Doblo platformunda bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Tofaş'ın Bursa fabrikasında, yeni Fiat Doblo platformunda üretilecek pick-up, şirketin hafif ticari araç segmentindeki ilk modeli olacak. Fiat Marka Direktörü Okan Baş, hedeflerinin yüzde 10 pazar payı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin önemli otomotiv şirketlerinden Tofaş, Fiat markasıyla ataklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Fiat Marka Direktörü Okan Baş, yeni çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

Segmentte ilk model

Türkiye'de özellikle ticari araç pazarında pick-up segmentinin büyük sayılabilecek bir segment olduğunu ve yılda yaklaşık 20 bin araç satıldığını belirten Baş, bu pazarın içinde önemli rol alacaklarını düşündükleri için yeni bir

ürünün hazırlığında olduklarını dile getirdi. Baş, bu kapsamda Bursa'da yeni Fiat Doblo platformunda üretilecek pick-up'ın, şirketin hafif ticari araç segmentindeki ilk modeli olacağını vurguladı.

2011'de seri üretim

2011 yılının ikinci çeyreğinde seri üretim halini Türkiye pazarına sunmayı amaçladıklarını ifade eden Baş, pazara girecek yeni model ile ilgili isim çalışmalarının sürdüğünü ama bu aracın Türkiye'de satışa sunulduğunda ticari adının Doblo uzantılı olmayacağını dile getirdi. Baş, üretimini yapacakları pick-up'ın pazarın içinde en az yüzde 10 pay almayı ve pazarı daha da genişletmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Baş'ın verdiği bilgiye göre aracın özellikleri; çiftçilik, inşaat ve şehir ya da yeşil alan koruma sektörleri için ideal olacak.

Dar yollarda kolaylık

Aracın özellikleri hakkında şu bilgiler verildi:

* Kompakt dış ebatlarıyla yeni pick-up, yüksek kaldırım taşları ile dar yollar gibi sıkışık ve güç durumlarda şehirde kolay kullanıma imkan verecek.

* Uzunluğu 2,3 metre, genişliği 1,86 metre ve yük yüzeyi 4 metrekare olan araçta 1000 kilograma varan taşıma kapasitesi var.

* Araçta, yüksek sağlamlığa sahip çelik kafesli, kaydırmaz kontrplak zeminli ve hafif alüminyum alaşım yan kısımlı bir kasa kullanılıyor.