BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Today's Zaman'ın haberini yalanladı

Tarık Ramazan, Today's Zaman gazetesinde yayınlanan haberda sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Abone ol

Hasan el-Benna'nın torunu, İslami düşünce, İslamofobi, İslam felsefesi ve sosyolojisi alanında çalışan Tarık Ramazan, Today's Zaman'ın 'Erdoğan, Mübarek'e verdiği tavsiyeye uymalı' başlıklı haberi, sosyal paylaşım sitesi twitterda 'insafsız ve dürüst olmayan' ifadelerini kullanarak yalanladı.

Kanada'nın Toronto şehrinde 29 Ocak 2013 tarihinde düzenlenen Reviving Islamic Spirit (İslam Ruhunu Diriltmek) (RIS) başlıklı panelde, Ramazan da bir konuşma yaptı ve bu konuşma, Today's Zaman tarafından 1 Ocak 2014 tarihinde haberleştirildi. Haberde, Ramazan'ın, Başbakan Erdoğan'a, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'e yönelik 'görevi bırakmalı' sözlerini hatırlattığı ve kendisinden de o sözlerin gereğini yapmasının beklendiği, şeklinde ifadesi olduğu iddia ediliyordu. Ancak konuşmanın bütünü dinlendiğinde, Ramazan'ın, günümüz İslam anlayışına yönelik eleştirel bir bakış yönelttiği ve Arap Baharı bağlamında İslam Coğrafyasında yönetim anlayışını, özelde Mısır'daki gelişmeleri eksen alarak bir değerlendirme yaptığı anlaşılıyor. Gazetenin ise tüm bu bağlamı dışlayarak, Ramazan'ın sözlerini cımbızlayarak, 17 Aralık Operasyonu ile Türkiye'de meydana gelen gelişmeleri ilişkilendirmeye çalıştığı gözden kaçmıyor.

Today's Zaman, Tarık Ramazan'ın konuşmasını, 'Erdoğan, Mübarek'e verdiği tavsiyeye uymalı' başlığı ile haberleştirdikten bir gün sonra ise ünlü entelektüelden söz konusu haberle ilgili son derece sert bir yalanlama geldi.

Ramazan, sosyal paylaşım sitesi twitterda Erdogan, Turkey, Revolution etiketleri ile yayınladığı mesajında, konuşmasının bağlamından çıkarıldığını ve çarpıtıldığını özellikle vurguluyor. Ünlü entelektüel, bir yıl önce Türkiye'deki 'başkanlık' tartışmaları bağlamında, söylediği sözlerin, çarpıtılarak bugünle ilişkilendirilmek istenmesine tepki gösteriyor.

Ramazan işaret ettiği konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın, Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'e yönelik sözlerini 'Bir gün hepimiz makamlarımızı bırakacağız, sizin için de en iyisi bugün ayrılmanız' hatırlatarak, 'Erdoğan da bir gün ayrılmasını bilmeli' ifadesini kullandığını ifade ediyor. Ramazan, bir yıl önce dile getirilmiş bu sözlerin, sanki Erdoğan'a bugün görevi bırakması gerektiği ve bu durumun Mübarekle ilişkilendirerek söylediği şeklinde yansıtıldığına işaret ederek, 'böyle bir şeyi söylemediğini ve böylesi aptalca bir karşılaştırmayı yapmayacağını' mesajında vurguladı.

Tarık Ramazan, Türkiye'deki mevcut iktidarın önemli reformlara imza attığını ve olumlu katkılar yaptığını ifade ederek, bununla birlikte yapıcı eleştirel duruşunu da koruduğunu yayınladığı mesajda ifade etti.

Ramazan, mesajının sonunda, uzun süre önce söylenmiş sözlerinin bağlamından çıkartılarak bir grubu diğerine karşı desteklemek amacıyla kullanılmasını 'insafsız ve dürüst olmayan' bir davranış olarak değerlendirdi.

tarik-ramazan-aciklama.jpg 

zaman-gazetesi-yaan-haber.20140103175319.jpg