BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  DÜNYA

Devlet Demiryollarından sert açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), “Haydarpaşa Disko Oldu” haberini yalanladı. <br/>TCDD’den yapılan açıklamada...

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), “Haydarpaşa Disko Oldu” haberini yalanladı.
TCDD’den yapılan açıklamada, son günlerde bir gazetede kuruluşları hakkında çıkan asılsız olduğu ifade edilen haberlere “Haydarpaşa Disko Oldu” başlıklı haberi örnek gösterilerek şöyle denildi:
“Gazeteye göre gar halka kapatılmış…Kiraya verilerek eğlence merkezi haline getirilmiş. Genel Müdür talimatıyla verilen kira bedeli 6 bin üç yüz liraymış filan. Abdülhak Şinasi Hisar’ın Geçmiş Zaman Fıkralarında anlattığı, kitabın ilk fıkrası gibi haberin her tarafı yanlış. Gar halka kapatılmadı, herkese açık. Gar’ın berberi kiracı, doğru, tarihi Haydarpaşa Lokantası kirada, doğru, garın kiraya verildiği külliyen yalan. Genel Müdür talimatı da yalan.”

ASLI ANLATILDI
TCDD’nin 43 ana garında ve yüzlerce istasyonunda geçerli bir tarife, talimat olmadığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti:
“Aslı şöyle: Gar ve istasyonlarda sosyal ve kültürel etkinlikler yapılabilir, bunun bir bedeli var, başvurursunuz, şartları taşıyorsa bedelini ödersiniz, sınırlı süreli olarak etkinliğinizi yaparsınız. Haydarpaşa Gar’da bugüne kadar yüzlerce film çekimi, fotoğraf çekimi yapıldı; yüzlerce sosyal kültürel etkinlik yapıldı, Aydınlık bunların haberini yapmadı.
Geçtiğimiz yıl Eti’nin üst düzey personeline verdiği, üç saatlik bir yemeğin fotoğraflarını yayınlayarak Haydarpaşa Gar’ı disko yapıverdi. Demiryolunu ölesiye seven bir sendikanın Şube Başkanı da demiryollarını ne kadar sevdiğini disko haberine sos olarak kanıtlandı.
Aynı gün Eskişehir’de bir gazetenin güya Eskişehir’in elektrik kesintisi TCDD’den dolayı imiş gibi yaptığı haber de yalan. Sayıştay’ın önerilerinin, Kuruluşumuzca cevap verildiği halde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırılması şeklinde verilmesine, habere fesat karıştırılmasına, Genel Müdürümüz Süleyman Karaman’ın gözaltına alındığına dair yalan haberlere. Mahkeme kararıyla zorunlu olarak verilen ihale kararında yolsuzluk aramalara. Kamu yararını kurum zararı gibi göstermelere…Marmaray’da “Simit Sarayı” yalanlarına. Düzmece şüpheli listelerine. YHT’nin yükselen imajının, tamamen yasal olan iş ve işlemlerin “bu kedi fareye benziyor” mantığıyla yolsuzluk olarak gösterilmesine. Bütün bunlara 157 yıllık, her şeyi kayıt altında, on bir yılda 110 binden fazla ihale yapan, binlerce yükleniciyle çalışan bir kuruluş olarak alışmadık. Bu arada İngilizce yayın yapan bir gazete, TCDD’nin yaptığı açıklamalarda haber değeri görmedi; bakın ey dünya, Türkiye’de YHT yapılıyor ama, ne yolsuzluklarla yapılıyor mantığıyla tüy dikti. Bir kısım medyada çıkan bütün bu zırvaları, “gerçek dışıdır, gerçeği yansıtmamaktadır” yargı cümleleriyle biten açıklamalarımızın karşılamadığı anlaşılıyor. Bu açıklamalar sitemizde zaten var…Madem Haydarpaşa’yı disko yaptı Aydınlık, ne diyelim, 29 bin 140 demiryolcu olarak, emeklilerimizle, yolcularımızla, sevenlerimizle, hep bir ağızdan söylüyoruz. ‘Aydınlık bizi diskoya götür’“.
(İHA)