BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  EKONOMİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu' İşten çıkarmaya gerek yok'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, işverenlere seslendi. "İşten çıkarmaya gerek yok" dedi.

Abone ol

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Kayseri Ticaret Odası'nda düzenlenen "Bölge İstişare Toplantısı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oda ve borsalardan istihdam için taahhüt aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda Kayseri'de de 30 bin kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Ekonomi gündemini değerlendiren Hisarcıklıoğlu, hükümetten kısa çalışma ödeneği rica ettiklerini ve bununda devreye girdiğini söyledi. İşi daralan işverene seslenen TOBB Başkanı "Eğer işinizde daralma varsa kesinlikle işçi çıkarmanıza gerek yok. 3 ay boyunca maaşını işsizlik sigorta fonundan alabiliyorsunuz" dedi.

FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN
İşverenlerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Zaten fondaki para sizin. İşçi çıkarmanıza gerek yok. İşler zaten tekrar açılacak, bunun sinyallerini almaya başladık. İşleriniz açıldığı zaman o işçinizi tekrar bulamayabilirsiniz."

2017'de Eximbank kredilerinde KOBİ'lerin payının yüzde 53'e düştüğünü belirten TOBB Başkanı konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi KOBİ ağırlığı yüzde 71'e ulaştı. Ayrıca bu hafta başında güzel bir haber daha aldık. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Eximbank üretici ihracatçılarımıza daha ucuz maliyetli yatırım finansmanı sunmaya başlıyor. Bu kapsamda, 9 leasing firmasıyla 200 milyon dolarlık finansman protokolü imzalandı." 

ÇOK KRİZLER GÖRDÜK
Hisarcıklıoğlu, son 25 senede onlarca kriz yaşandığına, hepsinin de üstesinden gelindiğine işaret ederek, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasına gireceğini söyledi.