BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  GÜNCEL

TMSF Demirelle anlaştı

TMSF Ege Bank nedeniyle Demireller'in tam 9 şirketine el koymuştu. Ancak taraflar bugün anlaştı. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Demirel Grubu şirketlerinin devri konusunda grupla anlaşmaya vardığını duyurdu. Demirel'lerin 9 şirketi iade edildi.

2005'TE EL KONULMUŞTU

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, Egebank A.Ş'den kaynaklanan Fon alacaklarının tahsili amacıyla 2005 yılından itibaren bankanın en büyük ortağı Yahya Murat Demirel, Şevket Demirel, diğer aile fertleri ve bu kişilerin yönetim ve denetimindeki şirketlerin yönetim ve denetimini devralmıştı.

FON DAVALARI KAYBETMİŞTİ

Demirel ailesi söz konusu işlemlerle ilgili olarak Fona karşı adli ve idari dava açtı ve  yargı Fonun işlemlerinin önemli bir bölümünün yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi. Genel olarak bu davalar Fon aleyhine sonuçlandı.

ANLAŞMAYA VARILDI

TMSF ile Demirel ailesi bugün anlaşmaya vardı. Açıklamada, 'Mevcut hukuki durum, şirketlerin ülke ekonomisine katkısının devamlılığı, yatırım ihtiyaçları ve muhtemel hukuki gelişmeler göz önüne alınarak taraflar arasında müzakerelere başlanmış olup, bugün itibariyle bu çalışmalar mutabakat ile sonuçlanmış bulunmaktadır' denildi.

Varılan anlaşmaya ilişkin olarak, şunlar kaydedildi:

9 ŞİRKET GERİ VERİLDİ

'Fonun halihazırda Şevket Demirel ve bağlantılı kişilerden tahsil etmiş bulunduğu 62 milyon 406 bin 306,15 YTL'nin uzlaşma bedeli olarak Fona ödenmiş sayılması ve Fondan talep edilmemesi, Fona karşı açılmış tüm davalardan feragat edilmesi ve Fonun ilgililerce ibra edilmesi, yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınmış bulunan 9 şirketin yönetim ve denetimlerinin iadesi, Yahya Murat Demirel ve diğer kişilerle ilgili yürütülen takip ve tahsil işlemlerine Fon tarafından devam edilmesi kaydıyla, Şevket Demirel ve bağlantılı kişilere mutabakat konusu işlemlerle ilgili yürütülen takip ve tahsil işlemlerine son verilmesi hususları düzenlenmiş bulunmaktadır.'

Açıklamada, TMSF tarafından, Egebank A.Ş'den olan amme alacağının takip ve tahsiline yönelik olarak Yahya Murat Demirel ve Egebank A.Ş nedeniyle borçlu bulunan diğer gerçek ve tüzel kişilerle ilgili olarak, dava ve takiplere devam edileceği bildirildi.