BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  GÜNCEL

Ti'ye alınan Aysal'ı kızdıracak yazılar

'20 milyon Galatasaray taraftarı AK Parti'ye oy verdi' diyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal köşe yazarlarının diline düştü.

Abone ol

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın 20 milyonluk oy hesabı gündeme oturdu. Yankı bulan bu sözler sonrasında köşe yazarları Aysal'ı dalgaya aldılar. Kimse Aysal'dan böyle bir açıklama beklemiyordu. Büyük sürpriz köşelere taşındı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan başkanı gülünç ve acıklı buldu. Olaya farklı bir gözle bakan Hakan'a göre Aysal, bu sözleri Erdoğan'ın gazabından kurtulmak istediğini için söyledi.

ERDOĞAN'IN GAZABINDAN KURTULMAK İÇİN Mİ?

(...)GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal şöyle demiş: "Galatasaray'ın 25 milyon taraftarının 20 milyonunun AK Parti'ye oy verdiğini tahmin ediyorum." Son seçimde AK Parti'nin aldığı oy miktarına bakalım: 21 milyon 399 bin 82.
Eğer Ünal Aysal'm dediği doğruysa AK Parti'ye giden oylann tamamına yakınının Galatasaray taraftarlarından gittiğini söyleyebiliriz.
Kısacası...
Nereden baksan saçma bir hesap...
Nereden baksan mübalağalı bir çaba...
Nereden baksan gülünç ama bir o kadar da acıklı bir gayret...

Peki Ünal Aysal neden böyle yapıyor?
Neden Başbakan'ı memnun edeceğim diye milleti kendine güldürmeyi göze alıyor, alabiliyor?
Neden Başbakan'ı etkilemek için takımının bütün taraftarlarını bir anda AK Parti defterine kaydediyor?
Neden olacak?
Stat açılışında küçük çapta bir protestoya maruz kaldı diye Galatasaray'a bozulan Başbakan Erdoğan'ın gazabından kurtulmak istiyor da ondan...
Dikkat edin lütfen...
"Gönlünü almak istiyor" demiyorum, "gazabından kurtulmak istiyor" diyorum.

İki duam var benim: BİR: Allah kimseyi Başbakan'm gazabından korunmak için gülünç durumlara düşürmesin.
İKİ: Allah ülkemizi başbakanlann kişisel gazaplannın hesaba katıldığı bir ülke olmaktan çıkarsın."

MEVCUT YAĞCILARA TAŞ ÇIKARTTI DİYEN YAZAR KİM? OKUMAK İÇİN SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYIN

[PAGE]

Mustafa Mutlu (Vatan): Galatasaray Başkanı, mevcut yağcılara şapka çıkarttırdı!

Bir diğer eleştiri de Vatan yazarı Mustafa Mutlu'dan geldi. Yazara göre başkan mevcut yağcılara taş çıkarttı. Aysal'a sorular yönelten Mutlu, Aysal için "Bu kadarına gerçekten pes be kardeşim!" diyerek yazısını tamamlıyor.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK TARAFTAR YOK MU?

(...)Bir: Galatasaray’ın taraftar sayısının 25 milyon olduğunu nereden biliyorsun?

İki: Öyle olsa bile bu 25 milyon taraftarın hepsinin seçmen olduğunu nasıl iddia edebiliyorsun? Koskoca kulübün 18 yaşından küçük hiç taraftarı yok mu?

Üç: AKP’nin aldığı 21 milyon 399 bin oyun 20 milyonunu Galatasaraylılar verdiyse; bu, diğer takımları tutan ya da hiç takım tutmayan 22,9 milyon seçmenin AKP’ye sadece 1 milyon 399 bin oy verdiği anlamına gelmez mi? Gelirse; böyle bir iddianın komikliğini görmüyor musun?

Ve dört: Sırf Başbakan’la arayı düzeltmek ve belki de stadın bağlantı yollarını yaptırmak için uydurduğun bu saçma sapan hesapla, hem taraftarına, hem de AKP’ye oy veren ama diğer takımları tutan milyonlara haksızlık yapmış olmuyor musun?

Aysal’ın “buram buram yağcılık” kokan bu garip açıklaması bir kez daha, büyük toplulukları temsil eden kişilerin, beş yutkunup bir konuşması gerektiğini gösterdi.

Bir Galatasaraylı olarak, Başkan’ın bu sözlerinden utandım ve kendisine artık zerre kadar saygı duymuyorum...

Ayrıca onun, bırakın Galatasaray gibi bir kulüpte Başkan olmayı, Arena Stadı’nda sıradan işleri yapan bir görevli bile olmayacağını düşünüyorum!

***

Tamam; devir yalakalık devri de...

Bu kadarına gerçekten pes be kardeşim!

AYSAL'IN TARTIŞILAN İŞ KARİYERİNİ GÜNDEME GETİREN YAZAR KİM? AYSAL DEMİREL'DEN NE ÖDÜLÜ ALDI? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Ergun Babahan (Star): Türk burjuvazisi tavrının bir örneği olarak Ünal Aysal

Star yazarı Ergun Babahan ise tartışmaya çok daha farklı açıdan yaklaştı. Yazar önce oy hesabının yanlışlarını sıraladıktan sonra, sözü Aysal'ın iş kariyerini masaya yatırıyor. "Hazine garantili santral yapmış bir işadamından başka ne beklersiniz" diye soran Babahan, konuyu Demirel'e kazar uzatıyor. Yazısını da üstü kapalı Aysal'ı adam olamamakla itham ederek bitiriyor.

DEVLETİN SIRTINDAN GEÇİNEN İŞADAMI

(...)Bakın, kendi taraftar sitesi Aysal’ı yaşam öyküsünü nasıl anlatıyor?

“İstanbul 1941 doğumlu olan Ünal Aysal, orta öğrenimini 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini de İsviçre - Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de muadelet diplomasını aldı.

Galatasaray Lisesi’nden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlamış olan Ünal Aysal, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı.

Ünal Aysal, 1973 yılı başında Brüksel’deki bir firmanın ticaret müdürü olarak çalıştı. 1974 yılında da Unit International’i kurdu. 1984’te petrolün yanı sıra, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye’yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır.”

Onurlanan kim, Ünal Aysal...

Onurlandıran kim, Süleyman Demirel.

Fotoğrafa bak, ilişkiyi anla.

Türkiye’nin sorunu işte bu fotoğraf.

Ben babası olsam, kendisine “Ben sana Galatasaray’a başkan olamazsın demedim ki” derdim.