BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Tipini de değiştirmiş! Kozmik savcı Mustafa Bilgili'nin son hali

Meslekteh ihraç edilen ve Kozmik odayı aratması ile bilinen eski savcı Mustafa Bilgili tek kelime etmiyor. Bilgili sahte kimlikle yakalanmıştı. Tip değiştiren Bilgili Kozmik oda sorularına cevap vermiyor.

Abone ol

ANKARA'da dün yunus ekiplerince yakalanan "kozmik oda" soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili'nin işlemleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı ayağıyla ilgili operasyonların yürütüldüğü Ankara Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünde sürüyor.

Eski savcı Bilgili, yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Ardından da FETÖ'nün yargı ayağıyla ilgili operasyonların yürütüldüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

TANINMAMAK İÇİN TİP DEĞİŞTİRMİŞ
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) meslekten ihraç ettiği, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından hakkında gözaltı kararı çıkarılan savcılar arasında yer alan Bilgili'nin, 3 aydır kardeşine ait kimliği kullanarak Ankara'da saklandığı, tanınmamak için kılık değiştirerek saç ve sakallarını uzattığı tespit edildi.

KILIK DEĞİŞTİRMİŞ : Mustafa Bilgili kaçak duruma düştükten sonra kılık değiştirmiş. Soldaki fotoğraf savcılık yaptığı döneme ait. Sağdaki ise yakalandığındaki görüntüsü.

Bilgili yakalandığında üzerinden "Abdullah Bilgili" adına kısmen tahrip edilmiş kimlik çıkmıştı.  Bilgili'nin, emniyette kendisine yöneltilen "kozmik oda" soruşturmasıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.

KOZMİK ODA OLAYI NEYDİ?

Kamuoyunda "kozmik oda" olarak anılan soruşturma, Aralık 2009'da dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "suikast düzenleneceği" iddiası üzerine başlatılmıştı.

Soruşturmada, meslekten ihraç edilen savcı Mustafa Bilgili'nin talebiyle, bazı şüphelilerin görev yaptığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yarım asırlık "devlet sırrı" niteliğindeki belgelerin bulunduğu 11 ve 16 numaralı odalarda dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Kadir Kayan arama yapmıştı.

Yıllarca eski savcı Bilgili'de kalan dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki yeni iş dağılımının ardından görevlendirilen savcı tarafından, Mart 2015'te takipsizlik kararıyla sonuçlandırılmıştı. "Kozmik oda"da aramaya ilişkin işlemlerde imzası bulunan hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlatan HSYK Başmüfettişliği de "kozmik oda" soruşturmasında görev yapan bazı polis, asker ve TÜBİTAK görevlilerinin usulsüz işlemler yaptıkları yönündeki delilleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmişti.

Başsavcılık da bu kişiler hakkında "FETÖ üyesi olmak" ve "askeri casusluk" suçlarından soruşturma başlatmıştı.