BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.382,83
HABER /  GÜNCEL

Tıp Bayramı'nda başhekimi dövdü

Sağlık personeline yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi hem de Tıp Bayramı'nda

Abone ol

Bilecik'te 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Ali Kaya, muayene ettiği epilepsi hastası olduğu iddia edilen kişinin fiziki saldırısına uğradı.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Devlet Hastanesi yemekhanesinde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyon devam ederken Devlet Hastanesi ile aynı binada hizmet veren 112 Acil Servis'te görev yapan Dr. Ali Kaya (26) epilepsi olduğu iddia edilen ve tedavi olmak üzere servise gelen İbrahim Ç'yi muayene etti.

Muayene sırasında birden bağırmaya başlayan İbrahim Ç, tekmeyle boynuna vurduğu Dr. Kaya'yı hafif şekilde yaraladı.

İbrahim Ç, sağlık personeli ve özel güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.

Polisin olay yerine gelmesinin ardından hastanede müşahede altına alınan İbrahim Ç, epilepsi hastası ve ruh sağlığı bozukluğu olduğu gerekçesiyle polis gözetiminde psikiyatri kliniğine götürüldü.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu ve gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Hiçbir zaman yaşanmasını istemediğimiz bu olayın 14 Mart Tıp Bayramı'nı yaşadığımız bugüne denk gelmesi, tüm şevkimizi kırdı ve bizi üzüntüye sevk etti. Rabbim bir daha tekrarını nasip etmesin. Hiçbir şeyin çözümü şiddet değil. Bunu ne biz, ne de bir başkası yapmalı. Yaratılan hiç bir varlık şiddeti hak etmiyor. Her şeyi konuşarak çözebiliriz. Biz her zaman haklı değiliz. Biz de zaman zaman yanlışlıklar yapabiliriz ama bu yanlışlık hiç bir zaman şiddetle çözülmemeli.''

Bu arada, İbrahim Ç'nin 7 Temmuz 2011'de Bilecik Vali Vekilliği görevini yürüten Metin Çınar'a, makamında yumruklu saldırıda bulunarak, gözünden yaraladığı, 'kamu görevlisini görevinden dolayı nitelikli yaralamak' suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.