BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin 3 olası rakibi İngiliz takımı

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Fenerbahçe'nin muhtemel 7 rakibinden 3'ü İngiliz takımı. Kuralar bugün TSİ 13.40'ta çekilecek.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. turu atlama başarısı gösteren Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki muhtemel 7 rakibinden 3'ü İngiliz takımı.

Fenerbahçe, deplasmanndaki ilk ayağı 0-1 biten maçın rövanşında, Çek Takımı Viktoria Plzen ile kendi evinde 1-1 berabere kalarak, ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Sarı lacivertliler, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmıştı. Fenerbahçe'nin 1963-64 sezonunda yurtdışında çeyrek final oynadığı turnuva ise Avrupa Kupa Galipleri Kupası'ydı.

Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki olası rakipleri ise şunlar: Basel (İsviçre), Benfica (Portekiz), Chelsea (İngiltere), Lazio (İtalya), Newcastle United (İngiltere), Rubin Kazan (Rusya), Tottenham (İngiltere).

Basel Zenit'i, Benfica Bordeaux'yu, Chelsea Steau Bükreş'i, Lazio Stuttgart'ı, Newcastle United Anji'yi, Rubin Kazan Levante'yi, Tottenham ise Inter'i eleyerek çeyrek finale kaldı.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final eşleşmeleri için kuralar bugün TSİ 13.40'ta İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

Kocaman: 8 takım birbirine yakın

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Plzen maçı sonrasındaki basın toplantısında, kura çekimini düşünmediğini söyledi: "Bu saatten sonra 8 takımın da birbirine yakın takım olduğu bir gerçek. Kurada gelecek takım, beklediğim takım olacak. Çok fazla düşünmek istemiyorum."

Fenerbahçe'nin golünü atan genç futbolcu Salih Uçan hakkında ise Kocaman şöyle konuştu: "Oyuna girdiği andan itibaren çok verimli, başarılı ve doğru oynadı. Umarım doğru oynama konusundaki istekliliğini yüksek iradeyle sürdürür. Hem kendisi, hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu kazanç sağlar.''

Fenerbahçe'nin aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynanan maçta, 35. dakikada oyuna giren ve 8 dakika sonra gol vuruşunu yapan Uçan, sarı-lacivertli formayla ilk golünü atmış oldu.

Viktoria Plzen Teknik Direktörü Pavel Vrba ise ''Plzen'deki ilk maçta biraz daha iyi performans sergileyebilirdik. Napoli'yi geçtikten sonra Plzen'de Fenerbahçe'ye mağlup olmamız bizi kupa dışında bıraktı'' dedi.

Fenerbahçe'nin Avrupa'da daha tecrübeli olduğunu belirten Vrba, oynadıkları oyun göz önüne alındığında kazanmaları gerektiğini düşündüğünü fakat başaramadıklarını dile getirdi.


BBC'nin Avrupa futbolundan derlediği haber, analiz ve izlenimleri, BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.