BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  DÜNYA

Timsah forvet arıyor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, transferde önceliklerinin forvet olduğunu söyledi. <br/><br/>“KAYSERİSPOR ZOR DURUMDA” <br/>Chris...

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, transferde önceliklerinin forvet olduğunu söyledi.

“KAYSERİSPOR ZOR DURUMDA”
Christoph Daum, Kayserispor maçı öncesi yeşil-beyazlı takımın Özlüce’de ki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Kayserispor maçından 3 puan hedeflediklerine değinerek, “Kayserispor zor durumda. Böyle bir rakip karşımıza geldiğinde ne yapacağı belli olmuyor. Önemli olan kendi oyunumuz. Taraftarlarla birlikte bunu sahaya yansıtırsak 3 puanı alacağımıza inanıyoruz” dedi.

“TAKIM İÇERİSİNDEKİ HAVA İYİ VE HEYECANLI”
‘Kurban Bayramınız kutlu olsun. İyi bayramlar’ diyerek sözlerine başlayan Daum, bayramda taraftarlara hediye olarak galibiyet vermek istediklerini dile getirerek, “Hazırlandık ve kendi evimizdeki müsabakayı kazanarak, hediyemizi onlara sunmak istiyoruz. En iyi haberimiz milli takımlardan gelen futbolcularda bir sakatlık olmaması. Bugün bütün futbolcularımız antrenmana çıktı. Musa Çağıran ümit milli takımın kaptanı. Kendisi iyi futbol oynadı ve sevindik. Maç öncesi takım içerisindeki hava iyi ve heyecanlı. Futbolcularımız daha fazla puan arzuluyor. 2 ay içerisindeki çalışmamızın semerisini alacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

“DEFANS HATTIMIZ İYİ DURUMDA”
Defans hattının iyi durumda olduğunu ifade eden Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, “Defans iyi dediğimiz zaman takımın geneli söylüyorum. Topu kapmak için mücadele ediyoruz. Bu topları forvet hattına çabuk çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Yoğunlukla, çabukluk açısından çalışıyoruz. Sezgi ve topsuz koşular üzerinde de çalışıyoruz. Öğrenim dönemi biraz sürecek. Bunları belirli bir seviyeye getirmek için çalışacağız. Sonra görmek istediğim seviyeye geleceğiz. Bunları yapabilmek için futbolcularımız topsuz alanda dikine koşmalı ve oraya atılan futbolculara ihtiyacımız var. Ayağına değil de, önüne atıp çabuk sonuca gitmeliyiz. Bunu önümüzdeki müsabakaya yansıtabilirsek, takım içerisindeki güven daha da artacak. Sonuçlar geldiğinde herkes iyi yolda olduğumuzu görecektir” açıklamasında bulundu.

“HEDEFLERİMİZ BÜYÜKTÜR”
Daum, çok çalıştıklarının altını çizerek, “Gittikçe adımlarımızı ileriye atıyoruz. Sonuçlar geldiğinde bunlar görülüyor. Gelmeyince ise, görmek zor oluyor. Bursaspor’u başarılı ve iyi bir yolda görüyorum. Biz her zaman önümüzdeki müsabakaya konsantre oluyoruz. Önümüzdeki müsabakalara bakarken hedefimizi unutmayacağız. Fazla puan farkı olmadan ilk devreyi bitirmek istiyoruz. Bunları başarırsak ikinci devrede takımımızı güçlendirmek istiyoruz. Seçtiğimiz hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Şunu söylemeliyim, hedeflerimiz büyüktür. Ben teknik heyet, futbolcular, yönetim ve taraftardan memnunum. Değişim içine gireceğiz. Biraz sabra ihtiyacımız var. Başkanımızı kesinlikle bu anlamda sabırlı buluyorum. Bize büyük destek veriyor” şeklinde konuştu.

“TARAFTARLARIMIZLA BİRLİKTE KENDİ OYUNUMUZU SAHAYA YANSITMAK İSTİYORUZ”
Kayserispor maçına değinen Alman teknik adam, “Ne olursa olsun müsabakayı kazanmak için her şeyi yapacağız. Bu maçta 3 puan hedefliyoruz. Kayserispor zor durumda. Böyle bir rakip karşımıza geldiğinde ne yapacağı belli olmuyor. Takımımıza Kayserispor hakkındaki bütün bilgileri aktarıyoruz. Ama en önemlisi kendi oyunumuz. Taraftarlarla birlikte bunu sahaya yansıtırsak 3 puanı alacağımıza inanıyoruz. Akhisar müsabakasının ikinci devresinde büyük baskı kurduk. Bunu bu maçta kurmak istiyoruz. Takımımız böyle oynadığı zaman her şeyi hak ediyor” ifadelerini kullandı.

“İMZA ATILMADIĞI SÜRECE BİLGİ VERMEM”
Transfer haberleri ile ilgili sorulan soruya ise Daum, Volkan Şen hakkında bir şey söylemeyeceğini belirterek, “Sizde haklısınız. Şimdi transfer zamanı. Bir sürü isim ortaya atılıyor. İmza atılmadığı sürece ben bilgi veremem. Ben isim açıkladığım zaman futbolcunun bulunduğu pozisyon açısından sıkıtı olabilir. O yüzden açıklamayacağım. Ben desem ki; ‘Mustafa, Mehmet’ falan dersem, yazacak bir şey kalmaz” diye cevapladı.

“TRANSFERDE ÖNCELİĞİMİZ FORVET”
Taktiksel, çabukluk ve fiziksel anlamda mevcut kadroyu iyi yerlere getirmek istediğini anlatan Daum, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hangi mevkide futbolcu ihtiyacı olduğumuzu sizler de biliyoruz. Önceliğimiz forvet pozisyonudur. Takımımı çalıştırarak, kenetlemek ve 2. devrede bazı şeyleri yaparak adımları atmak istiyoruz. Bizim hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak ve biz bu hedeften uzaklaşmadık. Birlikte koyduğumuz hedefe ulaşmak için yoğun çalışmalıyız. Bunu hepimiz biliyoruz.”

“FUTBOLCUNUN GİYDİĞİ FORMAYI HAK ETMESİ GEREKİR”
Pinto’nun durumuyla ilgili sorulan soruya Christoph Daum, futbolcunun kendisini motive etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Her zaman hocaya gerek kalmaz. Benim bu durumu hissetmem gerekiyor. Giydiği formayı hak etmesini hissetmem gerekiyor. Performansı iyi ise, bunu gösteriyorsa ben her zaman kadroya almaya hazırım. Yabancı kuralında sıkıntı var. Ne olursa olsun her futbolcu bunları kazanması gerekiyor. Performans, çalışma hırsı ve isteği bir futbolcunun oynamaya endeksidir. Bunu Pinto üzerine söylemiyoruz. Genel anlamda bu böyledir. Bütün futbolcularımdan bunu bekliyorum. Gerçekten Pinto’ya saygım var ve ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Şuanda oynamasa da ailemizden bir tanesi” şeklinde cevapladı.
(İHA)