BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Times gazetesinden çirkin suçlama

İngiliz The Times gazetesi camilerde terörist yetiştiren ülkeler arasında Türkiye'yi de saydı.

Abone ol

İngiliz The Times gazetesinde yayımlanan bir makalede cami ve medreselerde "İslamcı teröristlerin beyninin yıkandığı ve eğitildiği" ülkeler arasında Türkiye de sayıldı. Bu cami ve medreselerin ise, Suudi Arabistan tarafından finanse edildiği iddiasına da yer verildi.

The Times'da yayımlanan Irak sorununa ilişkin bir makalede ABD'nin Vietnam'ı kaybettiği dönemde Nixon yönetiminin yürüttüğü sessiz diplomasinin sonucunda Çin ile diplomatik ilişkilerin kurulduğu anımsatılarak bunun da küresel güvenlik açısından Vietnam kaybından çok daha önemli olduğu kaydedildi.

"ABD'nin Irak politikası küllerinden benzer bir diplomatik anka kuşunun yükselebileceği" görüşü öne sürüldüğü makalede İran'a yönelik diplomatik açılımın Irak'ın istikrarlaşmasına yardımcı olabileceği belirtildi.

Makalede şu ifadeler yer aldı: "Çünkü çoğu İslamcı teröristlerin beyninin yıkandığı ve eğitildiği, Pakistan, Afganistan, Türkiye, Kuzey Afrika ve giderek artan bir biçimde İngiltere ve Avrupa'daki Sünni camii ve medreselere finansman sağlayan İran değil, Suudi Arabistan'dır."

www.milliyet.com.tr