BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL

Times gazetesi: Hollanda'nın yaptığı ikiyüzlülük!

İNGİLTERE'de yayınlanan Times gazetesi Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizi sayfalarına taşıdı ve Hollanda'yı 'ikiyüzlülükle' suçladı.

Abone ol

İngiliz The Times gazetesi, "Erdoğan yanlısı konuşmacıları susturmak Batı değerlerine ihanettir" başlıklı bir yazı yayınladı.

Times'ın başyazısında Türk bakanların mitinglerini yasaklayan Avrupa ülkelerinin ifade özgürlüğü konusunda "savunduklarını iddia ettikleri değerleri terk ettiğini" yazdı.

Avrupa kentlerinde Erdoğan yanlısı mitinglerin iptal edilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken The Times, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle yaparak savunduklarını iddia ettikleri değerleri terk etmiş oluyorlar.

KİM OLURSA OLSUN...

... Batılı devletler temel bir hak olan ifade özgürlüğüne sadık kalmak istiyorlarsa, tutarlı olmaları gerekir. Putin yanlısı, Putin karşıtı; Kim Jong-un karşıtı, Kim Jong-un yanlısı, kim olursa olsun barışçıl gösteri hakkı anayasal bir haktır ve buna saygı göstermemek diktatörlük rejimlerine cephane sağlar.

Hollanda'daki Mark Rutte hükümeti Türk bakanları sınır dışı ederek tehlikeli bir yola girdi. Bu hamle Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik reform çağrılarının etkisini azalttı. Türkiye'nin önemli bir üyesi olduğu NATO içindeki gerilimleri artırırken Türk kökenli göçmenlerin entegrasyonu konusunu daha da karmaşık hale getirdi."