BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Merkel'e sert sözler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın teröre ciddi anlamda destek verdiğini söyleyerek, Türkiye'de yakalanan ajan- terörist bir kişiye Merkel'in doğrudan destek çıktığını ifade etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'ya destek açıklaması yapan Merkel'e seslendi ülkesinde barındırdığı teröristlerin gereğini yapması gerektiğini söyledi. Erdoğan, bazı Avrupa liderlerine de Türkiye'nin kapısını kapattı!

Recep Tayyip Erdoğan, A Haber- ATV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapları. Yaşanan diplomatik krizle ilgili Hollanda'ya destek veren Merkel'e sert çıkan Erdoğan, Almanya'nın teröre ciddi anlamda destek olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Ey Merkel ben sana bu salonda 4500 dosya verdim. En son Ankara ziyaretinde "geciken adalet adalet değildir" dedim. PKK, AB tarafından terörist ilan edilmedi mi? "Evet" dedi; ancak yargının bağımsız olduğunu söylüyor. O arada da kendisi tuzağa düştü. Malum konsoloslukta sözde bir gazetecileri vardı ya ismini burada anmayalım. Bana konsoloslukta bekletildiğini söyledi, ben de yargıya çıkmadan olmaz dedim. Bakın "Kendi ülkenizde 4500 teröristle ilgili yargı bağımsızdır" diyorsunuz benim ülkemin yargı bağımsızlığını neden dikkate almıyorsunuz. Bu adam gazeteci değil ajan terörist. Ne oldu? Çıktı mahkemeye tutuklandı. Sahip çıkmalarının nedeni de bu. Buradan geri adım atamadılar. 

"SEN BUNUN HESABINI VER"

Şu anda da 16 Nisan'a biz "evet" mücadelesini verirken, senin devlet televizyonun "hayır" propagandası yapıyor. İşte sen busun! Sen teröristlerin "hayır" kampanyasına destek veriyorsun.

"TÜRKİYE DÜŞMANLARINA DESTEK VERMEYİN"

Almanya'daki kardeşlerime de sesleniyorum. Bütün vatandaşlardıma sesleniyorum. Sakın o ülkelerdeki kampanyalara destek verenlere değil oradaki seçimlere illa şu seçilir bu seçilir bakmayın. Türkiye düşmanı olanlara sakın aman destek vermeyin. Türkiye ile uyumlu olabilecek kimse gidip oylarını ona verin.

"KİMSİN SEN YA..."

Hollanda'da seçim verin bir tanesi tam bir ırkçı! Diyor ki Hollanda'yı terk edin. Kimsin sen ya... Haddini bil! Sen bundan sonra bu ülkenin kapısını çalacaksın. Sayın Başbakan ile bunları konuşacağız."

Merkel'den Hollanda'ya destek açıklaması

Türkiye'nin özür talebine Hollanda Başbakanı ne dedi?