BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

THY öyle bir ilke imza attı ki...

Türk Hava Yolları'nın Washington'a düzenlediği ilk doğrudan seferinin yolcuları arasında önemli isimler var.

Abone ol

Türk Hava Yolları'nın (THY) dün İstanbul'dan Washington'a ilk doğrudan uçak seferini başlatmasının ardından bugün Washington'dan ilk yolcular İstanbul'a geldi. Yolcuların arasında ise ABD Kongre üyeleri ile kızıldereliler vardı.

THY'nin Washington'dan gelen 202 yolcusu arasında Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile İstanbul'da çeşitli temaslarda bulunacak olan ABD'li 8 Kongre üyesi ve 20 Kızılderili lideri de bulunuyor.

Namık Tan, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda doğrudan uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu, bizim Amerika ile mevcut büyük önem taşıyan ilişkileri daha da öteye götürecek bir adım"dedi.

KONGRE ÜYELERİNİ TAŞIDI

Washington'dan İstanbul'a, 8 saat 15 dakika süren rahat bir yolculuktan sonra geldiklerini belirten Tan şöyle devam etti:

"Washington, ABD'nin siyasi kalbinin attığı yer. Her ne kadar New York ve Chicago ile bağlantımız olsa bile siyasi güçlerin döndüğü Washington'da böyle bir seferin olması ilişkilerimize katkı sağlayacak. İki ülke arasındaki bu bilgi açığını da kapatacak. Bir çok kişi Türkiye'den gelirken daha çok New York'u tercih ediyordu. Ama şimdi Washington'a gelip oradaki siyasi muhatapları ile görüşmeler yapma imkanı bulacak. O civarda oldukça geniş bir Türk toplumu var. Onlar için de tabii çok güzel bir olay oldu bu."

YERLİ KABİLE LİDERLERİ DE VAR

Bu arada, uçağın yolcuları arasında temaslarda bulunmak üzere gelen ABD'deki çeşitli kabilelere ait yerli liderleri de yer aldı.

Uçakta bulunan Kızılderililerden Patricia Whitefoot da, "Türkiye'ye ilk gelişim bu yüzden heyecanlı ve mutluyum. Sizin kültürünüzü ve dilinizi yakından görme fırsatımız olacak. Türklerin tarihi, dili ve kültürü hakkında öğrendiklerimizi Amerika'ya döndüğümüzde çocuklarımıza anlatacağız. Bu ziyaretten sonra iki toplum arasında ilişkiler daha da gelişecek ve daha güzel olacak" diye konuştu.

Sempatik tavırları ile dikkat çeken Kızılderili şefleri de Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.