BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Taraf yazarına Faşist İzmirli cezası

CHP'li Canan Arıtman, kendisine “faşist İzmirli” suçlamasında bulunan Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’dan tazminat kazandı.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, kendisine “faşist İzmirli” suçlamasında bulunan Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’dan 14 bin TL tazminat kazandı.

Arıtman, “Hak yerini buldu. Ben ve hiçbir İzmir’li bu hakareti hak etmemişti. Yargıtay süreci tamamlandıktan sonra kesinleşen tazminatı İzmir için harcayacağım” dedi.

Milliyet'in haberine göre Taraf gazetesi yazarı Kütahyalı, gazetesinde iki kez ve başka televizyon programlarında da yine iki kez Arıtman hakkında “faşist İzmirli” ifadesini kullandı. Kütahyalı yazısında, “Şu an TBMM çatısı altındaki en ırkçı-faşist milletvekilinin İzmir’den çıkması tesadüf değil. İzmir’e ‘uygar, çağdaş şehir’ demeyi çok seviyoruz. Uygar bir şehirde böyle insanlık düşmanı bir faşist en sevilen milletvekili mi olur? Buna uygarlık değil, barbarlık denir. CHP’nin ırkçı-faşist İzmir milletvekilinin bu kadar popüler olması nedir peki?” ifadelerini kullanmıştı.

Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucu hâkim, Arıtman’ın gerekçelerine hak vererek Kütahyalı’nın 14 bin TL para cezası ödemesine hükmetti.