BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Thomas Tuchel: Galatasaray, dünya çapında bir takım

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, “Türk futbolu gelişme içinde. Galatasaray çok köklü, dünya çapında bir takım. Taraftarı çok ateşli. Onlara karşı en iyi mücadelemizi vermemiz gerekiyor” dedi.

Abone ol

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’nin oynanıp, oynamayacağının kendi oyun planlarını etkileyip, etkilemeyeceği yönünde gelen soruya Alman teknik adam şöyle cevap verdi:

Son aldığım bilgiler sakat olduğuyla ilgiliydi. Yarın 30 dakika, 45 dakika oynarsa tehlikeli bir oyuncu. Skoru değiştirebilecek kalitede bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın böylesine muazzam bir oyuncuya sahip olması önemli. Agresif, hareketli, hücum anlamında iyi seviyede, maça etki edecek bir oyuncu. Futbola duygusal olarak bağlı bir oyuncu. Kendisiyle beraber çalıştığım için bunları söylüyorum. Bana gelen bilgiler oynamayacağı yönünde.

"Galatasaray çok köklü, dünya çapında bir takım"

Türk futbolunun gelişim içinde olduğunu belirten Tuchel, şunları dedi:

Galatasaray’a karşı oynadığımız maçlarda çok etkilendim. Kendilerini çok geliştirdiler. Saha içi organizasyonları iyi seviyede. Normalde benim kendi takımımla ilgili yorum yapmam daha doğru olur. Fenerbahçe’yi de takip ediyorum. Türk futbolu gelişme içinde. Galatasaray çok köklü, dünya çapında bir takım. Taraftarı çok ateşli. Onlara karşı en iyi mücadelemizi vermemiz gerekiyor.