BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

THK'dan engelli öğrencilere sertifika

Kırıkkale'de, Türk Hava Kurumu Şubesi tarafından engelli öğrencilere yönelik düzenlenen model uçak kursu sona erdi.

Abone ol

THK Kırıkkale Şubesi ve Dolunay Özel Eğitim Okulu tarafından ortaklaşa verilen kursu başarı ile bitiren öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

Kursa katılan engelli öğrenciler hem sertifika almanın hem de yaptıkları uçakların heyecanını yaşadılar. Çocuklarının mutluluğunu gören aileler ise bu sevince ortak oldu.

Engelli çocukların her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini ifade eden THK Kırıkkale Şube Başkanı Aydın Keleş, "3 yıldır eğitim yuvalarımızda öğrencilerimize havacılık sevgisini aşılamak amacıyla okullarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimizle ortaklaşa bir kurs başlattık. Şu anda engelli çocuklar bu kurstan yararlandı. İsterlerse rehberler eşliğinde engelli çocuklarımıza, THK'nın Ankara tesislerine götürerek, orada gerçek uçaklara bindiririz" diye konuştu.

Dolunay Özel Eğitim Okulu Müdürü Serap Aksu ise okul öğrencilerinin sosyal hayatlarını genişletmek, öz güvenlerini artırmak, atölye ve iş becerilerine başlayarak topluma üretken bireyler hazırlamak amacıyla bu kursu düzenlediklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.