BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erken kalkan esnaf hırsızı yakalattı

Rize'de sabah namazına kalkan bir esnafın ihbarı üzerine hırsızlık yapan iki şahıs suç üstü yakalandı.

Abone ol

Rize'de sabah namazını kılmak için kalkan esnaf, bilgisayarda güvenlik kameralarının her zamankinden farklı yönü gösterdiğini fark ederek gittiği iş yerinin soyulduğunu gördü. Esnafın bildirmesi üzerine 2 şüpheli çaldıkları malzemelerle yakalandı.

İl merkezine bağlı Selimiye köyünde bakkal işleten Hüseyin Yılmaz (53), sabah namazını kılmak için saat 05.50 sularında kalktı. İş yeri evinin altında olan ve evinde güvenlik kameralarının görüntülerini kaydeden bilgisayar bulunan Yılmaz, görüntülerde kameraların her zamankinden farklı yönü gösterdiğini fark etti. İş yerine inen Yılmaz, soyulduğunu anladı. Tekrar kamera kayıtlarına bakan Yılmaz, hırsızların iş yerinden 15 dakika kadar önce ayrıldığını belirleyerek durumu köy muhtarına ve güvenlik güçlerine bildirdi.

Bu sırada iş yerine gelen bir taksici, birkaç saat önce 2 kişiyi bulundukları yere bıraktığını, bir süre önce de kendisini telefonla arayıp tekrar almalarını söylediğini belirterek, bu kişileri görüp görmediklerini sordu.

Oyaladılar

Bunun üzerine köy muhtarı Ay, hırsızların il merkezine doğru gidebileceğini düşünerek bu yöne doğru aramaya başladı. Ay, bu sırada yol kenarında çuvallarla bekleyen 2 kişi gördü. Hırsız olabileceğini tahmin eden Ay, bu kişileri oyalayarak gelen güvenlik güçlerine teslim etti.

Gözaltına alınan zanlılardan Mustafa A. (54) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, sağır ve dilsiz olan S.T. (54) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan Mustafa A'nın hırsızlıktan çok sayıda sabıkası olduğu, ayrıca hakkında kesinleşmiş 7 yıl cezası bulunduğu da belirlendi.

İş yeri sahibi Hüseyin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah namazını kılmak için kalkınca güvenlik kameralarının farklı yönü gösterdiğini fark ettiğini anlatarak, ''Bunun üzerine iş yerine gittim. Soyulduğumu anlayınca muhtar ve jandarmaya haber verdim. Daha sonra da hırsızları yakalamayı başardık'' dedi.

7 bin liralık sigara çaldılar

Hırsızların iş yerinden bin lira civarında para ile 6-7 bin lira değerinde sigara çalındığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''Bir kişi başına giydiği maske ile iş yerinin önüne geldi ve bir çubuk ile önce güvenlik kamerasının yönünü başka tarafa çevirdi. Ancak bu sırada diğer kamera kayıt yapıyordu. Fark edince onun da yönünü başka tarafa çevirdi. Bunları yaparken, her yaptığı hareketin ardından birkaç dakika saklanıyordu. Ardından kepengi sert bir cisimle açıp içeriye girdi. Masamın çekmecesinden para aldı. Etrafı karıştırdı. Sonra yine iş yerimden aldığı bir çuvala sigaraları doldurdu. İş yerinde yaklaşık 1 saat kaldı. Sonra da çıkıp gitti.''

Yılmaz, erken kalmaması halinde olaydan geç haberdar olacağını, böylece hırsızların da çok daha önce gitmiş olacaklarını ifade ederek, erken kalkması sayesinde hırsızların yakalandığını kaydetti.