BIST 10.144
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.407,86
HABER /  GÜNCEL

Van canavarını gördü şoktan çıkamadı

Van'da yaşayan müteahhit Behçet Koç, Van Gölü'nde yaşadığı ileri sürülen Van Gölü Canavarını gördüğünü iddia etti.

Abone ol

"Çok hızlı hareket ediyordu. Simsiyahtı ve üzerinde tırtırları vardı. Herhalde ölüm bile beni bu kadar heyecanlandırmaz."

Bu sözler Van Akdamar adasına giderken canavarı gördüğünü iddia eden müteahhit Behçet Koç'a ait. 

Varlığı-yokluğu tartışma konusu olan ve bugüne kadar bir çok gazete ve televizyona haber olan efsane Van Gölü Canavarı birkez daha görüldü.

Akdamar Adası'nda 19 Eylül'de yapılan ayin için Akdamar Adasına doğru 4 arkadaşıyla birlikte giden 45 yaşındaki Müteahhit Behçet Koç, iskelenin çok kalabalık olması nedeniyle Gevaş'a bağlı İn Köyü'ne piknik yapmaya gitti.

İddiaya göre Koç, saat 16.00 sıralarında arabayla sahil kenarında ilerlerken kendilerine doğru çok hızlı gelen bir yaratık gördüğünü ve büyük telaşa kapılarak, kendilerine doğru hızlı gelen yaratığın durmayacağından korkarken, yaratığın aniden yönünü çevirdiğini söyledi.
KAFASINI SUYUN İÇİNDEN HİÇ ÇIKARMADI

Görgü tanığı Koç, "Bize doğru gelen yaratığın hiç durmayacağını ve bizi öldüreceğinden çok korkuttuk. Bir taraftan hiç inanmadığımız ve yılardır konuşulan Van Gölü Canavarını görmenin şaşkınlığını yaşarken, bir taraftan da ölüm korkusu yaşadık. Simsiyahtı ve üzerinde tırtırları vardı. Kafasını suyun içinden hiç çıkarmadı. Ama sanki suyun içinde bir şey arıyormuş gibi hareketleri vardı. Çok hızlı hareket ediyordu. Bir kaç dakika suyun içinde gördük ve sonra uzaklaşmaya başladı. Ama geçtiği yerlerde çok belirgin iz bırakmıştı. Ben olayın şokunu üzerimden günlerce atamadım. Herhalde ölüm bile beni bu kadar heyecanlandırmaz. Onu bir daha göreceğimi umuyorum" dedi.

DÜRBÜN VE KAMERA ALDI

Van'a döndüğünde gördüğü olayı herkesle paylaştığın anlatan Koç, olayı ilk olarak köylülere anlattığını ve o köyde 5 kişinin de gördüğünü anlattı. Koç, görgü tanığı 5 köylünün de geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında bu yaratığı gördüğünü belirtti. İşi gereği yazın çalıştığını belirten Koç, bundan sonra yaza kadar göl kenarında araştırma yapacağını bunun için kendine dürbün ve bir kemera aldığını da söyledi.