BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  MEDYA

TGS'den Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklaması

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Galatasaray Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri, "Özgür Basın Susturulamaz" ve "Özgür Basın Özgür Toplum" sloganları attı. Grup adına gazetecilere açıklama yapan TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Türkiye'de gazetecilerin baskı altında olduğunu belirtti.

Basın özgürlüğünün ve düşünceyi ifade özgürlüğünün yanı sıra tüm hak ve özgürlüklerin askıya alındığını kaydeden Güç, şu sözleri kaydetti:

"Haber yaptığımız için tehdit ediliyor, hakaret işitiyor, dövülüyor, tutuklanıyoruz. Buna rağmen gerçekleri açığa çıkarmaktan vazgeçmiyoruz. Gazeteciliği suç haline getirmek isteyenlere inat 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde tüm dünyada 140 ülkeden 600 bin gazetecinin meslek örgütüyle birlikte sokağa çıktık. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada baskı altında olan gazetecilik ne yazık ki kutlanmıyor protesto ediliyor. Bugün gazetecilik suç değildir diyor tutuklu meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."

Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Boltan da basın özgürlüğü olmadığı için gazetecilerin büyük bir sıkıntı yaşadığını söyledi.