BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

TFF'den skandal Can Arat kararı

Şike iddiananamesinde adı geçen futbolcu Can Arat konusunda TFF'nin tavrı skandala dönüştü.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kayserispor maçı öncesinde Belediyesporlu Can Arat'ın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından stattan çıkartılması ve maç gecesi TFF'nin kulübü arayarak “Yanlışlık oldu” diyerek özür dilemesi ortalığı karıştırdı.

Konu ile ilgili konuşan Spor Hukukçusu Metin Ünlü maçın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. İBB Yönetimi ise maçın tekrarı için TFF'ye başvuracak.

Şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, şike ve teşvikle suçlanan futbolcu, kulüp yöneticilerinin statlara girememesi yönünde Futbol Federasyonu’nun aldığı karar dün ilk kez uygulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcu Can Arat, Kayserispor maçına dakikalar kala oynayamayacağını öğrendi.

TFF temsilcisi, deneyimli futbolcu hakkında alınan karardan dolayı bu oyuncunun maçta

Şike iddianamesinde bu da oldu!
Kulübü çalışanlarından şike ve teşvik operasyonunda açıklanan iddianame sonrası stada giremeyecek isimler arasında bulunan Yadigar Boğa'nın ne zaman hangi yönetimle çalıştığını 25 yıldır çalışan personeller dahi bilmiyor.

Yasaklı İsimler arasında bulunan bu personelin hangi birimde çalıştığı henüz Kulüpten kimseye doğrulatılamadı. Kulüp başkanı ve uzun yıllardır Ankaragücü'nde personellik yapan isimler dahi Yadigar Boga'yı hatırlamıyor.

Ankaragücü'nde eski yönetimler dahi bu ismi hatırlamıyor. Son 12 Yıldır Ankaragücü'nde Başkanlık yapan, Cemal Aydın, Serdar Özersin, Cengiz Topel Yıldırım, Ahmet Gökçek, Cengiz Topel Yıldırım ve Sami Altınyuva Yönetimleri Yadigar Boğa diye bir personelle çalışmadıklarını belirttiler.

Cemal Aydın, DHA'ya yaptığı açıklamada "Toplam 12 yıl görev aldığımı Ankaragücü'nde böyle bir personel ile çalışmadım" dedi.

forma giyemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine maçın başlamasına kısa bir süre kala Can Arat’ın yerine Marcus Vinicius ilk 11’e alındı.

TFF ÖZÜR DİLEDİ!

Genç futbolcu Can Arat'ın adı 'stada giremeyecekler listesinde' yer almıyor. Buna rağmen oyuncunun maça dakikalar kala kadro dışı bırakılması İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da şok etkisi yarattı. Dün akşam ise Federasyon yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nü arayarak 'yanlışlık’ oldu diyerek özür diledi. Oyuncunun adının stada giremeyecekler listesinde yer almamasına rağmen soruşturmanın ilk başladığı dönemlerde ifadesi alınan biri olduğu için bir karışıklık olduğunu bildirdi.

CAN ARAT: OYNAYAMADIĞIM İÇİN ÜZÜLDÜM

"Maç günü sahaya geldik, neşeli bir şekilde maça hazırlandık. Isınmamı yaptım, soyunma odasına geldim, formamı giydim ve sonra yöneticilerimiz aracılığıyla oynayamayacağım söylendi. Oynayamadığım için çok üzüldüm. Tabii ki bu durumu sorgulamam gerekiyordu ama profesyonel bir iş yapıyoruz ve bunun gerekli işlemlerini zaten yöneticilerimiz yaptı. Maçın başlamasına 6-7 dakika kalmıştı o sürede değişiklik oldu. Daha önce de ifade verdiğim için kendimden emindim ama böyle bir şey oldu diye tabii ki, önce ailenin menfaati önemli, kendi menfaatimi 2. plana attım. Yöneticilerimizden Kamil Dizar ilgilendi ama akşam haber alınamadı. Ben çok rahattım sadece oynayamadığım için üzüldüm. Bu kişiler arasında olmadığım net bir şekilde bir kez daha anlaşıldı..."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇIN TEKRARINI İSTİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ise Can Arat'ın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kadrodan ve stattan çıkartılması sonucunda, mağdur edildiklerini  iddiasında bulundu. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ligde oynanan Kayserispor  karşılaşması öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle futbol takımının olumsuz  etkilendiği dile getirilerek, "Uğradığımız haksız durum nedeniyle kulübümüz  mağdur edilmiştir" denildi.

Kayserispor maçı öncesinde, ilk 11'de oynayacak olan futbolcuları Can Arat'ın kadrodan çıkarttırılarak stat dışına gönderildiğini ve maçı bu olumsuz  havada maç oynamak zorunda kalındığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Maçın başlamasına dakikalar kala takımlar 18'lerini belirlemiş, listeler hakemlere verilmiş ve maç ısınması bitmişti. Sahaya çıkmak için formaların giyildiği sırada maçın temsilcisinin orta hakem Kamil Abitoğlu'na giderek Can Arat'ın oynatılmayacağının tebligatını yapıyor, daha sonra idari  menajerimizden Can Arat'ın stattan çıkarılması isteniyor. Bunun üzerine listeden  çıkarılan Can Arat'ın yerine Marcus Vinicius, 18'e de Zeki Korkmaz yazılıyor. Fakat Can Arat ihraç kabul edildiği için Zeki Korkmaz da listeye alınmıyor.  Böylece tam anlamıyla haksız rekabetle 17 kişilik kadro ile maça başlamış oluyoruz. Bu şekilde tüm oyuncularımızın ve teknik ekibimizin moral motivasyonu  kaybolmuş vaziyette oynadığımız maçı kaybediyoruz."


İBB Futbol Şube sorumlusu Kamil Dizar, yapılan haksızlığın giderilmesi için Kayserispor maçının tekrarını isteyeceklerini belirterek , federasyona başvuracaklarını söyledi.

"HUKUKİ TAKİBİ YAPACAĞIZ"

Açıklamada, kulübe emniyetten yapılan tebligatta oyuncu Can Arat'ın  adının stada giremeyecekler arasında yer almadığına vurgu yapıldı. Buna rağmen, oyuncularının TFF tarafından oynatılmadığına dikkat çekilen  açıklamada, “Karşılaştığımız bu olumsuzluk sonucunda meydana gelen  mağduriyetimizin hukuki takibi kulübümüz tarafından yapılacaktır. Bugün itibari  ile içinde bulunduğumuz haftanın önemli maçları için çalışmalarımıza Can Arat ile  birlikte başlıyoruz. En büyük dileğimiz bu tür olumsuzlukları bir daha yaşamamak  ve futbol içinde bırakılmamızdır” denildi.

"O MAÇ İPTAL EDİLMELİ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Spor Hukukçusu Metin Ünlü maçın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. İşte Metin Ünlü'nün açıklamaları: "O maçın iptal edilmesi gerekiyor. Bu maç oynanmamış sayılır. Kural hatasıdır. Lisansı varsa ve tam anlamıyla yeterliliğe sahipse oynatılmaması büyük yanlışlıktır."