BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Teziç: Gerginlik uzun sürmeyecek

Van'da son kez basın açıklaması yapan YÖK Başkanı Teziç'ten yumuşak mesajlar geldi. Teziç, hükümetle gerginliğin uzun sürmeyeceği kanaatini taşıdığını söyledi.

Abone ol

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç, Van'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Van ziyaretlerinin kesinlikle gösteri amacını taşımadığını belirten Teziç, "Gösteri yapmak mı? Asla değil biz burada Yücel arkadaşımızın halet-i ruhiyeyi paylaşmak istediğimiz için geldik" diye konuştu.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in profesörlük ünvanının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara değinen Prof. Teziç, "Çok içtenlikle söylüyorum. Ben o tartışmaya ben girmek istemim. Biz hiçbir zaman intikamla hareket etmiyoruz. Kararı tanıyıp tanımamak hukuki süreçle değerlendirecek bir sorudur." dedi.

RAHAT ÇALIŞMA İMKANI BULAMADIM

Hükümetle iki seneden bu yana rahat çalışma ikmanı bulamadığından yakınan Teziç, konuya ilişkin olarak ise, "Ben iki senedir rahat çalışma imkanı bulamadım. Ben iki kez Başbakan'la görüştüm. İyi görüşmeler yaptım. Ama ondan sonra olaya giren olaylarla gerginlik arttı" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Rahat çalışamıyorum dediniz, buradan YÖK'ün bypas edilmesi mi çıkıyor" sorusuna karşılık olarak Teziç, "Kadroların kullanılması engellendiği için sıkıntılarımız oldu. Bunları yargı yoluyla çözdük. Tabi bunların bu şekilde çözülmemesi gerekir. Böyle olunca da ister istemez gerginlik ortaya çıkıyor." dedi.

Teziç, bir başka gazetecinin ise, "Hükümetin bu tutumunu neye bağlıyorsunuz?" sorusuna karşılık, "Onu kendilerine sormak lazım. Bizim tepkimizin temelinde çalışmalarımızın engellenmesi yatıyor. Özellikle kadrolar konusunda" dedi.

GERGİNLİK UZUN SÜRMEYECEK

YÖK Başkanı Teziç, açıklamasının sonunda hükümete de bir mesaj vererek, gerginliğin daha fazla tırmanmaması gerektiğini söyledi. Teziç şöyle konuştu:

Bütün bunlar zaman içinde gerginlikleri arttırmadan çözülebileceği inancını taşıyorum. Böyle devam etmesi Türkiye için bir kayıptır. Çalışmalar aksarsa ekonomi de zarar görür. Ben gerginliğin uzun sürmeyeceği kanaatini taşıyorum. Tüm tepkimiz çalışmalarımızın engellenmesinden kaynaklanıyor.

ÜSTÜMÜZÜN ARANMASI NORMAL

Cezaevine girerken üstlerinin aranmasını normal karşıladıklarını belirten Teziç, "Evet arandık, itiraz da etmedik. Herkes hapishane ziyaretinde hangi kurallara tabiyse biz de ona uyduk." dedi. Teziç son olarak," Şehirdeki protestoları nasıl buluyorsunuz?" sorusuna ise
"Olabilir bu bir demokratik haktır" cevabını verdi.