BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL

Tevhid-i Selam'ın eski savcısına suikast girişimi iddiası

Binlerce kişinin telefonlarının dinlemesiyle gündeme gelen Tevhid-i Selam dosyasının eski savcısına sabotaj girişimi mi düzenlendi?

Abone ol

Tevhit Selam Kudüs Ordusu terör örgütüne yönelik soruşturmanın eski savcılarından Adnan Çimen, aracına yönelik sabotaj girişiminde bulunulduğunu iddia etti.

Kamuoyunda çok tartışılan Selam Tevhid soruşturmasının eski savcılarından Adnan Çimen'in iddiası çok tartışılacak. 

Varlığı halen belgelenemeyen örgüt üzerinden başlatılan soruşturmada devletin üst düzey kademesindeki isimler İran'a çalışmakla itham ediliyordu. Yine çok sayıda siyaset, sanat, magazin dünyasından çok sayıda ünlü isim sahte isimlerle dinlenmişti. Yine 1990'lı yıllardaki derin cinayetlerin perde arkasında bu örgütün olduğu iddia ediliyordu.

TEKERDEKİ BİJONLARIN İKİSİ YERİNDE YOK
Savcı Çimen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada evinin önünde park ettiği aracını kullandığında altından sesler geldiğini fark edince aracı tamirciye götürdüğünü dile getirdi. Tamircide yapılan incelemede sağ ön tekerin bijonlarından 2’sinin olmadığı diğer 3’ününde düşmek üzere olduğu tespit edildiğini vurgulayan Çimen, bu tuzağın kendisine kaza yaptırmak içinkurulduğunu kaydetti.

3 YIL SÜREYLE 2280 KİŞİ DİNLENMİŞ

Selam Tevhid örgütü soruşturması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz aylarda takipsizlik kararı vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Temmuz'da Emniyet'te yürütülen operasyon hakkında açıklama yapmıştı.  Açıklamaya göre ortada terör örgütü (Selam Tevhid) olmadığı halde bir kurgu oluşturarak soruşturma başlatıldı. Selam -Tevhid soruşturmasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmeleri kaydedildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan örgüt üyesi olarak dinlenip, kaydedildi.Soruşturmada 3 yıl süreyle 251'i hedef kişi, toplam 2280 kişi dinlendi." denilmişti.

Olaya iilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirten savcı Çimen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Allah'ın verdiği canı onun izni dışında alacak yoktur. Bizde ona teslim olmuşuzdur.” İfadelerini paylaştı.

Savcı Çimen Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yalan ve iftiradan beslenen derin yapının 12.08.2014 günü şahsıma yönelik menfur girişimine ilişkin olarak bugün suç duyurusunda bulundum. Şahsıma ait özel aracı 10.08.2014 günü saat 12 sularında ikamet ettiğim sitenin kapalı otoparkına bıraktım. 12.08.2014 günü saat 11 civarında eşim hastaneye gitmek üzere bindiği aracın altından sürtme sesi duymuş ancak ne olduğunu anlayamamıştır. Aynı gün saat 18:30 sıralarında bir akrabama gitmek amacıyla bindiğim aracın altından çok yoğun ses geldiğini tespit etmem üzerine. Aracı emniyet şeridine çekerek kontrol ettim. Ancak her hangi bir problem tespit edemedim. Bu şekilde gidilemeyeceğini düşünerek aracı yakında bulunan İkitelli Dolapdere Sanayi sitesine götürdüm. Araç lifte alınınca alttan yapılan kontrolde sağ ön tekerin oynadığı tespit edildi. Tetkik devam edince sağ ön tekerlekteki 5 adet bijondan 2 tanesinin bulunmadığı 3 tanesinin ise düşmek üzere olduğu tespit edildi. Ustaların beyanıyla; bu olay kesinlikle kasten gerçekleştirilmiştir. Kendiliğinden gevşeme söz konusu değildir. Nitekim aracın dört tekerleği de 3-4 ay önce satın alınmış ve serviste havalı tabancayla sıkıştırılmıştı. Bu süreçte tekerleklerde hiç bir sorun yaşanmamıştır. Şayet bu araçla trafiğe çıkılmış olsa idi tekerleğin fırlaması ve aracın takla atması kuvvetle muhtemeldir.

SON NEFESİME KADAR DEVLETİMİN VE MİLLETİMİN HİZMETİNDEYİM
Bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum ve site yönetiminden 2-3 günlük güvenlik kamerası görüntülerini istedim. Olayın tanıklarını da ilgili Savcı müsait olduğunda hazır edeceğim. Endişelendim mi ? Hayır. PKK/KCK operasyonlarına imza atarken de hiç endişe duymadım. Bugün alnım açık yüzüm ak dimdik ayaktayım. Büyük devlet adamı rahmetli Turgut Özal'ın şu beyanı kulağımda küpedir; Allah'ın verdiği canı onun izni dışında alacak yoktur Bizde ona teslim olmuşuzdur. Bu alçakça saldırılar doğru yolda olduğumun delilidir. Beni yıldırmak bir yana daha büyük hizmetler yapmak için adeta kamçılıyor. Şayet bu ülkeye hizmet için ölmem gerekirse bunu da cana minnet bilirim. Şahsıma karşı hangi muameleler yapılırsa yapılsın hiç önemi yok, son nefesime kadar Devletimin ve Milletimin hizmetindeyim.”