BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  DÜNYA

BM'den IŞİD için kırmızı alarm!

Birleşmiş Milletler, IŞİD'in saldırıları nedeniyle binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirterek kriz durumunun en üst seviyeye çıktığını açıkladı.

Abone ol

Birleşmiş Milletler, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün saldırıları nedeniyle binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı Irak'ta insani kriz durumunun en üst seviyeye çıktığını açıkladı.

 IRAK'TA DURUM FELAKET

BM Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, ülkedeki durumun aciliyetinin en üst seviye olan üçüncü seviyeye çıkarılmasının daha fazla yiyecek, finansman ve yerlerinden olanlara yönelik gerekli yardımların acilen sağlanması anlamına geldiğini söyledi. Mladenov, Irak'ta kötüleşen insani durumun felaket ve karmaşık bir hale geldiğini ifade etti. 

BM Temsilcisi, IŞİD saldırıları nedeniyle Sincar dağına sığınan veya evlerinden kaçarak Dohuk'a gelenler için yardımların devam edeceğini de kaydetti.

ABD KURTARMA OPERASYONU YAPMAYACAK 

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'taki Sincar Dağı'nda IŞİD militanları tarafından kıstırılan Iraklı sivillerin içinde bulunduğu koşulların beklenenden daha iyi olduğunun tespit etmiş, dolayısıyla ABD'nin oradaki sivilleri tahliye etmeye dönük bir kurtarma misyonu yürütmesinin çok daha az ihtimal olduğunu bildirmişti.