BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tevfik Diker o iddiayı yalanladı!

DYP eski Milletvekili Tevfik Diker, bir gazetede çıkan haberde adının geçtiğini belirterek, iddiayı yalanladı

Abone ol

DYP eski Milletvekili Tevfik Diker, bugün bir gazetede yer alan "100-150 bin Dolar alarak DYP' den istifa eden milletvekilleri" haberinde adının geçtiğini belirterek, söz konusu iddiayı yalanladı.

Diker yaptığı açıklamada, iddia sahiplerini belgesiyle ispata çağırarak, "Haberdeki eski gazeteciyi hiç tanımam. Haberdeki Balgat' taki adrese yaşamım boyunca hiç gitmedim ve bilmem. Çamur at izi kalsın mantığının hiçbir kimseye bugüne kadar faydası olmadı yarın da olmayacaktır. Güneç balçıkla sıvanmaz.. Refahyol' da sütten çıkmış ak kaşık olmak için hükümette yer almayı içime sindirmem mümkün değildi. DYP' den 21 Haziran 1996' da istifa ettim. O tarihte ne Refahyol iktidar ne de 28 Şubat vardı. 28 Şubat 1997' de oldu." dedi.

İşte Diker'in konuyla ilgili yaptığı açıklama;

Bugünkü bazı medya organlarında yayınlanan 100-150 bin Dolar alan ve DYP' den istifa eden milletvekilleri haberinde adım geçmektedir.

Ben, Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Genel Başkanıyım.

Bu tür başlıklı bir haberde adımın geçmesini şiddetle kınıyorum. Konuyla ilgili elinde belge olanları belgeleri ile birlikte açıklamaya davet ediyorum.

Haberdeki eski gazeteciyi hiç tanımam. Haberdeki Balgat' taki adrese yaşamım boyunca hiç gitmedim ve bilmem. Çamur at izi kalsın mantığının hiçbir kimseye bugüne kadar faydası olmadı yarın da olmayacaktır. Güneç balçıkla sıvanmaz.. Refahyol' da sütten çıkmış ak kaşık olmak için hükümette yer almayı içime sindirmem mümkün değildi. DYP' den 21 Haziran 1996' da istifa ettim. O tarihte ne Refahyol iktidar ne de 28 Şubat vardı. 28 Şubat 1997' de oldu.

Ayrıca 28 Şubat ın CIA Başkan V. Tenet ile Ç.Bir' in ABD'deki görüşmesini Türkiye'ye ilk duyuran benim. Haberi yapan gazete bugüne kadar 28 Şubat açıklamalarıma manşetlerden yer verdi.

Haberin düzeltmesini aksi takdirde yasal haklarımı arayacağımı bilinmesini kamuoyuna saygılarımla arz ederim.