BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Tetiği Yasin Hayal çekti

Dink cinayetinde başa mı dönüldü? Polis Dink'in önünde yürüyen kişinin Yasin Hayal olup olmadığını araştırıyor.

Abone ol

TGRT Haber'de yayınlanan habere göre, Agos Gazetesi yanındaki banka binasının güvenlik kamerasındaki görüntülerde Yasin Hayal'in bankaya giren Hrant Dink'i izlediği öne sürüldü. Bir başka kamera görüntüsünde de Yasin Hayal'in cinayetten sonra bir binaya girerek saklandığı iddia edildi.

Habere göre, kamera görüntülerini tekrar inceleyen polis, Dink'in hemen önünde yürüyen kişinin Yasin Hayal olduğunu tahmin ediyor.

GÖRGÜ TANIĞI TEŞHİS ETTİ

Haberde kamera görüntülerindeki Yasin Hayal'i görgü tanığı Tunç Erden Yakar'ın teşhis ettiği bilgisi de yer aldı. Cinayet günü suikastten birkaç saat sonra canlı yayına çıkan görgü tanığı Tunç Erden Yakar, Ogün Samast tetiği çekerken ikinci bir kişinin de orada olduğunu söylemişti.

Sabah'tan bomba haber

Sabah gazetesi de TGRT Haber'i destekleyen haberi manşetten kullandı. Gazeteye göre tetiği çeken Yasin Hayaldi. İşte Sabah'ın o haberi:

Dink suikastinde sürpriz gelişme... Cinayet sırasında olay yerinde olduğunu söyleyen bir kadın tanık polise "Yasin Hayal de oradaydı. Hrant Dink'i onun öldürdüğünü gördüm" dedi.

AÇIKLANMAYAN KAMERA GÖRÜNTÜSÜ
Bu arada Emniyet'te saklı olan bir kaset de Dink'in ailesi ve avukatına izlettirildi. Bölgedeki 20'yi aşkın kameranın görüntülerini izleyenlerden biri şunları anlattı:

YASİN ARKADAN, SAMAST ÖNDEN
"Dink çıkınca 4-5 suikastçi hareketleniyor. Grubun lideri 40-45 yaşlarındaki kişi bir bahaneyle Dink'i durduruyor. Yasin Hayal arkadan Samast önden yaklaşıyor.

HAYAL VE LİDER İNŞAATA GİZLENDİ
Samast'ın silahı ateşlenmiyor. Dink yere düşünce Samast bağırarak kaçarken Hayal ve grubun lideri uzaklaşmadan gelişmeleri saklandıkları yerden izliyor.

KAZAK AYNI KAZAK
Yasin Hayal Trabzon'da yakalandığında üzerindeki kazak cinayet anındaki kamera görüntüleriyle aynıydı.